Τσίπρας: Η νέα κυβέρνηση Σαμαρά δε θα κρατήσει για πολύ

“Η νέα κυβέρνηση Σαμαρά που πήρε στην αγκαλιά του τον κ. Βενιζέλο για να μην πάμε σε εκλογές, δε θα κρατήσει για πολύ”, προέβλεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε απόψε σε κεντρική πλατεία της Πάτρας.

“Η κυβέρνηση των Μνημονίων παραπαίει. Τα ψωμιά τους τελειώνουν και το ξέρουν καλά και οι ίδιοι. Μόνο που όσο περνάν οι μέρες τόσο επιδεινώνεται η κατάσταση. Τόσο διαλύεται η κοινωνική συνοχή. Καταστρέφεται η παραγωγική βάση. Βουλιάζει η οικονομία. Συρρικνώνεται η δημοκρατία”, σχολίασε ακόμα ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας για για τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι “ξέρουμε το πώς θα στηρίξουμε τους πιο αδύναμους, αυτούς που σιγά - σιγά ωθούνται στα όρια της φτώχειας, τους άνεργους, τις οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες και τα εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά”, ενώ σε ό,τι αφορά τον οικονομικό τομέα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι “έχουμε σχέδιο για ένα δίκαιο και διαφανές φορολογικό σύστημα, που θα φορολογεί τον πλούτο και τα κέρδη, όχι τη φτώχεια και τους μισθούς πείνας”.

Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε “πόσες φορές θα ξαναβρεθούμε μπροστά στον ίδιο και τον ίδιο εκβιασμό”, ότι δηλαδή “η Ελλάδα πρέπει να πάρει και άλλα μέτρα, να κόψει και άλλο μισθούς και συντάξεις, να κλείσει νοσοκομεία και σχολεία, να πετάξει ανθρώπους στον δρόμο, για να πάρει την επόμενη δόση”, και συμπλήρωσε: “Νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον λαό για πάντα. Νομίζουν ότι μπορούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη του”.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά και στον Ανδρέα Παπανδρέου και την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας αφορμή από τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη. Όπως είπε χαρακτηριστικά κ. Τσίπρας, “ο Μάκης Βορίδης ξεσάλωσε πριν λίγες μέρες στο συνέδριο της ΝΔ και μέσα στην αντιδημοκρατική φούρια της δεξιάς και των αναμνήσεών του από τα φοιτητικά του χρόνια στην ακροδεξιά, μας παρέδωσε μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική του το 1981-85”. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας έσωσε την δική του ερμηνεία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: “Ξέρετε γιατί; Γιατί θέλουν να ξεμπερδέψουν με την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Που πάει να πει να επαναφέρουν το καθεστώς των διακρίσεων και της εθνικοφροσύνης. Το καθεστώς της μειωμένης δημοκρατίας για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού”.

"Η υποκρισία του κ. Τσίπρα δεν έχει όρια"

Η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που σε ανακοίνωσή του τονίζει:

"Του πήρε μόλις μερικές δεκαετίες του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδεχθεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν Αριστερός, όπως προκύπτει από τη σημερινή ομιλία του προέδρου του στην Πάτρα!

Συγχαρητήρια, αν και θα πρέπει  να προβληματίσει όλους το γεγονός πως χρειάστηκε η συμβολή του κ. Βορίδη για να το κατανοήσει και o Aλέξης Τσίπρας.

Η υποκρισία του κ. Τσίπρα δεν έχει όρια. Την ίδια ώρα που κάνει τις παραπάνω αναφορές, περιοδεύει με τον κ. Ν. Κωνσταντόπουλο (Πρόεδρο της Επιτροπής Σοφών του ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος, μαζί με σειρά στελεχών του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, είχε κεντρικό ρόλο στην άθλια συνομωσία που είχε ως στόχο την πολιτική και ηθική εξόντωση του Ανδρέα Παπανδρέου".