Έντονος διάλογος Στουρνάρα-Λαφαζάνη για την ψηφιακή τηλεόραση

Σε έναν ακόμα έντονο διάλογο ενεπλάκη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή, μετά από αυτόν με τον Πάνο Καμμένο για το θέμα των ομολόγων που πληρώνονται σε hedge funds, αυτή τη φορά με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

“Είπα και χτες και θα επαναλάβω και σήμερα ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφού κατέστρεψαν τη χώρα, αποφάσισαν και οι δυο μαζί, γιατί πάντοτε ήταν συνεταιράκια, να της δώσουν τη χαριστική βολή. Είναι μια θνησιγενής κυβέρνηση-κουρελού, κυβέρνηση ανισορροπιών-ισορροπιών, που το επόμενο διάστημα θα λεηλατήσει κυριολεκτικά τη χώρα”, σχολίασε ο κ. Λαφαζάνης.

Απαντώντας, ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στους New York Times και περιέγραφε, σύμφωνα με τον ίδιο, τον ΣΥΡΙΖΑ ως φιλοαμερικανικό κόμμα, με τον κ. Λαφαζάνη να ξεκαθαρίζει: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε με Αμερικανούς ούτε με Γερμανούς, δεν είναι με τους σύγχρονους αποικιοκράτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη μάχη για μια ανεξάρτητη, κυρίαρχη Ελλάδα. Αυτός είναι ο προσανατολισμός μας”.

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε και για το θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης, με τον Γιάννη Στουρνάρα να διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένας διαγωνισμός για τις συχνότητες, χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση.

“Να σταματήσετε αμέσως το μέγα σκάνδαλο για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση που πρέπει να γίνει μέχρι τέλος Ιουνίου, με κλειστή την ΕΡΤ. Κλείσατε την ΕΡΤ για να παραδώσετε τη συχνότητα, στην ουσία, σε αυτούς που έχουν ήδη τα κανάλια. Θα την πάρουν ως πάροχοι. Είναι μέγα το σκάνδαλο και πρέπει να αναστείλετε αμέσως την διαγωνιστική διαδικασία, που είναι μόνο για ένα και μόνον παίκτη”, είχε υποστηρίξει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

“Καμία πρόθεση δεν έχει η κυβέρνηση να γίνει διαγωνισμός για συχνότητες, χωρίς δημόσιο φορέα. Στην φαντασία σας μόνο, είναι αυτό. Θα υπάρχει η δημόσια ραδιοτηλεόραση όταν θα γίνει ο διαγωνισμός”, ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του κ. Στουρνάρα

Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας μίλησε για θετικές ενδείξεις ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα, αλλά και για ελπίδα που υπάρχει “από τις υπεύθυνες δυνάμεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητους βουλευτές”, προσθέτοντας ότι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι ο λαϊκισμός. “Η πολιτική σταθερότητα είναι η πιο βασική παράμετρος για την προσέλκυση επενδύσεων. Ξεκινάμε μια καινούργια περίοδο με ειλημμένη απόφαση να βαδίσουμε μέχρι τέλος της διαδρομής. Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί και θα ανταποκριθεί. Θα απαιτηθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση. Οι πρόωρες εκλογές θα έθεταν σε κίνδυνο κάθε προσπάθεια να φύγει η χώρα από την ύφεση”, τόνισε.