Στουρνάρας προς Καμμένο: Μη φωνάζετε, δε σας φοβάμαι…

Σφοδρή ένταση προκλήθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Γ. Στουρνάρα και τον Π. Καμμένο όταν ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να απαντήσει αν χθες αποπληρώθηκε στο ακέραιο το ομόλογο που κατείχε ένα ιδιωτικό hedge fund.

"Δεν θα ρίξω νερό στο μύλο των κερδοσκόπων", απάντησε α ο Γ. Στουρνάρας. Ο Π. Καμμένος σε υψηλούς τόνους συνέχισε να ζητά απάντηση και ο Γ. Στουρνάρας φώναξε "δεν απαντώ. Μη φωνάζετε, δεν σας φοβάμαι". "Δεν ξέρετε τι πληρώνετε;", είπε ο Π. Καμμένος και ο υπουργός επανέλαβε πολλές φορές: "θα σας απαντήσω όταν έχουμε τα στοιχεία".

Στη συζήτηση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης επισημαίνοντας στον υπουργό ότι "η ερώτηση δεν είναι για τα προσωπικά σας οικονομικά. Πληρώθηκαν στο ακέραιο hedge funds; λήγουν το επόμενο διάστημα; Αποφεύγοντας να απαντήσετε γεννάτε πελώρια ερωτήματα".

Σε υπεράσπιση του υπουργού προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης επισημαίνοντας ότι "δεν είναι ώρα κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο υπουργός απαντά σε ότι νομίζει, τα υπόλοιπα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Δεν είναι υποχρεωμένος να απαντά επί παντός επιστητού σε ότι τον ρωτούν".

Κόντρα και με Καπερνάρο

Κόντρα είχε ο υπουργός και με τον κ. Βασίλη Καπερνάρο, ο οποίος νωρίτερα, από το βήμα της Ολομέλειας, εξομολογήθηκε ότι νιώθει αποστροφή για τον υπουργό.

Ο κ. Στουρνάρας απάντησε: "Ο κ. Καπερνάρος είπε ότι νιώθει φυσική και αστρική αποστροφή στην παρουσία μου. Δεν ξέρω αν θα το αντέξω. Ίσως χάσω τον ύπνο μου!"