Έφυγε το μαύρο από την ΕΡΤ

Έφυγε το μαύρο από την ΕΡΤ! Μία μέρα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης τα τρία κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης, η ΕΤ1, η ΝΕΤ και η ΕΤ3 μεταδίδουν πρόγραμμα.

Η ΕΤ1 και η ΝΕΤ λίγο μετά τις 13:00 μετέδιδαν κανονικά ψηφιακά το πρόγραμμα που κάνουν οι εργαζόμενοι, με τίτλο 'Μετά το μαύρο τι" και με την ένδειξη πάνω αριστερά στην οθόνη των ωρών που εκπέμπουν από το τότε που ανακοινώθηκε η απόφαση στην ΕΡΤ (Την ώρα ανάρτησης του κειμένου είχε ξεπεράσει τις 208 ώρες).

Στην ΕΤ3 το πρόγραμμα είναι διαφορετικό και προβάλεται μια εκπομπή διαλόγου χωρίς να γνωρίζουμε αν είναι ζωντανή ή σε επανάληψη.

Για να δει κάποιος το πρόγραμμα και στα τρία κανάλια πρέπει να κάνει νέα αναζήτηση στον ψηφιακό δέκτη του.

Σημειώνεται ότι τα τρία κανάλια εκπέμπουν με τα σήματα της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ΕΤ3.

Σύμφωνα με τεχνικούς του ραδιομεγάρου, το πρόγραμμα της ΕΡΤ μεταδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου Αττικής από ψηφιακό πομπό που ανήκει στην ΕΡΤ και ο οποίος λειτουργούσε και τις προηγούμενες ημέρες, όμως δεχόταν παρεμβολές και για το λόγο αυτό το σήμα του δεν έφτανε στις οθόνες μας. Σύμφωνα πάντα με τους τεχνικούς, οι παρεμβολές αυτές σταμάτησαν σήμερα κι έτσι το σήμα μεταδίδεται, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου.

Στο μεταξύ ο Γ. Στουρνάρας ανέφερε ότι οι απολυμένοι θα πάρουν αποζημίωση όταν "μπούμε μέσα στην ΕΡΤ",  ενώ έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα συμμετέχει στον διαγωνισμό για την πλατφόρμα του ψηφιακού παρόχου, που λήγει την Παρασκευή.

"Δεν υπάρχει πρόθεση να γίνει διαγωνισμός χωρίς δημόσιο φορέα τηλεόρασης", απάντησε ο Γ. Στουρνάρας, λέγοντας στον Π. Λαφαζάνη στη Βοτυλή: "δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο, στη φαντασία σας μόνο".

*Η φωτογραφία όπως και η ψηφιακή λήψη έγιναν στην περιοχή του Αμαρουσίου.