Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ζητά το ΠΑΣΟΚ

Να συγκληθεί άμεσα διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις,

ζητά το ΠΑΣΟΚ, μετά το φραστικό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε σήμερα στο Κοινοβούλιο μεταξύ του Γιάννη Μανιάτη και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για “χυδαία και βίαιη επίθεση των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής”, από τη συμπεριφορά των οποίων “τίθεται, πλέον, ζήτημα λειτουργίας του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος” και τονίζει:

“Οι επαγγελματίες τραμπούκοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγωνία μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να μάθουν να σέβονται τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Αυτό όμως πρέπει να τους το επιβάλλει η ίδια η κοινοβουλευτική δημοκρατία με τα όργανά της”.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ηλ. Κασιδιάρης, από το βήμα της Βουλής, είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι μόνο κατά 25% Έλληνας. Ο κ. Κασιδιάρης καλούσε τον κ. Βενιζέλο οποίος δεν ήταν στην αίθουσα να “σκάσει" και είπε ότι: "Προκαλεί έμετο σε όλη την κοινωνία. Να βγει ένας εισαγγελέας και να του πει να σκάσει”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης απάντησε επίσης στη Χρυσή Αυγή και έκανε λόγο για “τάγματα εφόδου” γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
 
Άρχισαν να φωνάζουν μέσα στην Ολομέλεια και η συνεδρίαση διεκόπη για λίγα λεπτά.