Kυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εν όψει;

Προς συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας δείχνει να οδηγεί η αποστασιοποίηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την προτεινόμενη λύση για την ΕΡΤ, στην οποία είχαν συμφωνήσει από χθες και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Φώτης Κουβέλης θα αποσύρει από το κυβερνητικό σχήμα τους υπουργούς του και θα παράσχει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί πλήρως η στάση του.

Το πρωί θα συναντηθούν οι κ. κ. Σαμαράς και Βενιζέλος ώστε να καθορίσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα και την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Δεν αποκλείεται στην κυβέρνηση να συμμετέχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ως αντιπρόεδρος, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών.

Ήδη Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης εξέφρασαν εμμέσως πλην σαφώς τη στήριξή τους στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόσωρων εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν 153 ψήφους και θεωρητικά μπορούν να στηρίξουν την κυβέρνηση, αν μάλιστα συσπειρωθούν και βουλευτές που βρίσκονται πολύ κοντά στην επανένταξη τους στη Νέα Δημοκρατία.

Το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση είναι "συνεχίζουμε με ευθύνη και αποφασιστικότητα", φράση την οποία χρησιμοποιούν όλοι οι υπουργοί, εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου.