Τσίπρας: Ο βασιλιάς είναι γυμνός και η ασχήμια του ορατή

“Οι μάσκες έπεσαν. Ένα χρόνο μετά τις εκλογές που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, αλλά και τον κ. Σαμαρά σε πρωθυπουργό της τρικομματικής συγκυβέρνησης, είναι πλέον προφανές σε κάθε καλόπιστο πως ο βασιλιάς είναι γυμνός και η ασχήμια του ορατή σε όλο της το μεγαλείο”. Με αυτόν τον τρόπο άνοιξε τη σημερινή του ομιλία στην Καβάλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας και πάλι δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, με αιχμή την υπόθεση της ΕΡΤ.

“Το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης αποκαλύφθηκε με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο, όταν το μαύρο έπεσε στις οθόνες των τηλεοράσεών μας”, τόνισε ο κ. Τσίπρας, και συνέχισε: “Το μαύρο, που εκπροσωπεί η κυβέρνηση Σαμαρά, έπεσε σαν πέπλο στις ψυχές όλων των δημοκρατικών πολιτών αυτού του τόπου, που γνωρίζουν ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση, το σύμβολο της ελευθερίας της έκφρασης, δε σίγησε ούτε όταν εισέβαλαν οι ναζί στη χώρα, ούτε όταν οι ακροδεξιοί συνταγματάρχες την έβαλαν στο γύψο”.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη νομιμότητα, σχολιάζοντας: “Ο κ. Σαμαράς κλείνει την ΕΡΤ προς όφελος των εργολάβων της ενημέρωσης, τους μόνους υποστηρικτές του. Πέταξαν έξω την ΕΡΤ από την διαβούλευση σχετικά με τον πάροχο δικτύου για πλήρη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Προς όφελος ποιών; Των χρεοκοπημένων εργολάβων της ενημέρωσης”.

Αναφερόμενος στο φαινόμενο της ανεργίας, υποστήριξε ότι αυτή αυξάνεται επειδή η κυβέρνηση και η τρόικα μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξάνουν τη φορολογία και συρρικνώνουν τις δημόσιες επενδύσεις. “Επειδή οδήγησαν την οικονομία σε βαθειά ύφεση. Επειδή έκλεισαν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επειδή εργαζόμενοι χωρίς λεφτά, σημαίνει μαγαζιά χωρίς δουλειά”.

“Ήρθε η ώρα ο κόσμος της εργασίας να πάρει το πάνω χέρι από τις τράπεζες, τους δανειστές και τις κυβερνήσεις–υπηρέτες του μνημονίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση, δεν είναι μέρος του στημένου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Θα συγκρουστούμε με όλα τα μεγάλα συμφέροντα. Και μαζί με το λαό, μαζί με τους πολίτες θα τα καταφέρουμε”, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.