Μπουρλότο από τη ΔΗΜΑΡ εν όψει της σύσκεψης των τριών

Σε τεταμένο κλίμα διεξήχθη η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς τα στελέχη του κόμματος παρέμειναν αρχικά διχασμένα ως προς τις “κόκκινες γραμμές”, με τις οποίες πρέπει να πάει ο Φώτης Κουβέλης στην αποψινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, η οποία μετατέθηκε κατά τουλάχιστον μισή ώρα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέμεινε στη θέση “κανένας εργαζόμενος της πρώην ΕΡΤ εκτός μεταβατικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”, μία θέση που ψηφίστηκε τελικά και από τα μέλη του κόμματος, καθώς αποφασίστηκε ο Φώτης Κουβέλης να πάει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με αίτημα να επαναπροσληφθούν όλοι οι υπάλληλοι στο νέο μεταβατικό φορέα, που θα πάρει τη θέση της ΕΡΤ μέχρι να είναι έτοιμη η ΝΕΡΙΤ.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να προκαλέσει εντάσεις με το Μαξίμου, καθώς - αν αυτό που προτείνει η ΔΗΜΑΡ συμβεί τελικά - θα έχει αποτύχει ο βασικός στόχος της κυβέρνησης με το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ήταν η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων.

Στο μεταξύ, πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του ΑΝΤ1, αναφέρουν ότι ο Φώτης Κουβέλης θα προτείνει  μεταβατικό σχέδιο έξι μηνών, ώστε ο νέος φορέας να λειτουργήσει από το 2014 ! 

Νωρίτερα, από δηλώσεις στελεχών του κόμματος προέκυπτε ότι επιχειρήθηκε βελτίωση της πρότασης για το μεταβατικό πρόγραμμα, ώστε να συμπεριληφθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός εργαζομένων στις δίμηνες ή τρίμηνες συμβάσεις του μεταβατικού φορέα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Φώτης Κουβέλης και Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία λίγο πριν τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουν κοινή στάση.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του, ζήτησε επί της ουσίας εγγυήσεις για την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης, με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ.