Επιχείρηση ελέγχου των βουλευτών τους από Βενιζέλο – Κουβέλη

Να ελέγξουν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες εν όψει της νέου κυβερνητικού deal αλλά και της λύσης στην ΕΡΤ επιχειρούν οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης συγκαλούν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες προκειμένου να ενημερώσουν τους βουλευτές τους τόσο για την ενδεχόμενη συμφωνία για την ΕΡΤ, αλλά κυρίως για τις αλλαγές στην κυβέρνηση που αναμένεται να περιλαμβάνουν αυξημένη συμμετοχή των δύο μικρότερων εταίρων με πολιτικά στελέχη και ενδεχομένως συμμετοχή των προέδρων των κομμάτων σε θέσεις αντιπροέδρων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ανησυχούν για τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων καθώς τις τελευταίες μέρες με αφορμή την ΕΡΤ υπήρξαν διαρροές αμφισβήτησης του πρωθυπουργού, ενώ μερίδα βουλευτών τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ έχουν εισηγηθεί στους προέδρους των κομμάτων τους να φτάσουν στην οριστική ρήξη με τον Αντώνη Σαμαρά ακόμη και αν αυτό σημαίνει εκλογές.

"Δεν υπάρχει συμφωνία, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται", ανέφεραν πηγές του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την έκβαση της σύσκεψης των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και ενόψει της αυριανής νέας σύσκεψης. Μεταφέροντας την "αίσθηση" από τη σύσκεψη, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι "έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, γι' αυτό βρισκόμαστε πιο κοντά στην εξεύρεση λύσης παρά στη ρήξη", τονίζοντας πως ωστόσο "πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα".