Μπακογιάννη: Βενιζέλος – Κουβέλης να μπουν αντιπρόεδροι στην κυβέρνηση

Την άποψη ότι στην σημερινή σύσκεψη των αρχηγών θα πρέπει αυτοί να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και αποφασίσουν να λύσουν το θέμα της ΕΡΤ αλλά και να ταχθούν υπέρ της θεσμικότερης λειτουργίας της κυβέρνησης εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

"Σήμερα τα μεγάλα προβλήματα είναι είναι αυτά για τα οποία την τελευταία εβδομάδα δεν μίλησε κανείς, είναι η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ, είναι η κατάσταση στην Παιδεία, επειδή λοιπόν εκεί είναι δραματική η κατάσταση, πρέπει να πετύχουμε, πρέπει κατά την γνώμη μου σήμερα το βράδυ οι τρεις αρχηγοί να συναισθανθούν το μέγεθος των ευθυνών τους, να προχωρήσουν σε μια λύση ανάλογη με αυτή που συζητάμε απο χθες, δηλαδή με τις τρίμηνες συμβάσεις, δίμηνες, τρίμηνες συμβάσεις στην ΕΡΤ, στην τέως ΕΡΤ όπως θα λέγεται ο νέος φορέας, στη δημόσια τηλεόραση, διότι δεν μπορεί να υπάρξει, υπάρχει πλέον δεδικασμένο στο όλο θέμα, άρα να προχωρήσουμε εκεί και να μπορέσει αύριο να υπάρξει μια κυβέρνηση η οποία να μπορεί να είναι αποτελεσματική και να λειτουργήσει λογικά. Και να λειτουργεί θεσμικά", σημείωσε η κα Μπακογιάννη.

Επανέλαβε ότι κατά την γνώμη της η σωστή λειτουργία της κυβέρνησης διαγράφεται μέσα από την συμμετοχή σε αυτήν τόσο του Ευάγγελου Βενιζέλου όσο και του Φώτη Κουβέλη.

Είπε ότι είναι απαραίτητη: "Αυτή τη στιγμή μια θεσμική και σωστή λειτουργία της κυβέρνησης, δηλαδή με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη μέσα στην κυβέρνηση, αντιπροέδρους αυτής της κυβέρνησης, με πολιτικά στελέχη τα οποία θα πάρουν την ευθύνη των πράξεών τους, με μια προγραμματική συμφωνία η οποία θα λέει ότι κύριοι θα αποφασίζουμε από κοινού. Και ένα υπουργικό συμβούλιο και μια κυβερνητική επιτροπή που θα λειτουργεί με πρακτικά, διότι όταν λέω με πρακτικά έχει σημασία".