Μπακογιάννη: Να προσληφθούν προσωρινά όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Να μπουν στην κυβέρνηση οι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη και τόνισε ότι πρέπει να τοποθετήσουν πολιτικά στελέχη στα υπουργεία και να μετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο. Τόνισε παράλληλα ότι θα πρέπει να προσληφθούν με δίμηνες συμβάσεις όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και να γίνει ξεκαθάρισμα μέσα σε αυτό το διάστημα, μια στάση που έρχεται πιο κοντά σε αυτά που ζητούν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, παρά στην πρόταση του Αντώνη Σαμαρά.

"Πρέπει η κυβέρνηση να λειτουργήσει θεσμικά" τόνισε.

Για την ΕΡΤ όταν ρωτήθηκε αν ήταν σωστή η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤείπε: : "Η απόφαση μας έχει οδηγήσει σε κυβερνητική κρίση. Πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι εκλογές θα επιδεινώσουν την ελληνική οικονομία. Τι θα γίνει αν αύριο το πρωί η Ελλάδα βρεθεί ακυβέρνητη; Είναι καταστροφή για την οικονομία. Κανένας δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Οι θυσίες δεν μπορούν να πάνε χαμένες".

Πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και υπογράμμισε: "Η κυβέρνηση να λειτουργήσει θεσμικά με υπουργικό συμβούλιο, υπουργικό συμβούλιο και με Βενιζέλο – Κουβέλη μέσα στην κυβέρνηση σε θέση αντιπροέδρων. Στα υπουργεία μάλιστα να βάλουν πολιτικά στελέχη Έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει κανένας. Μέσα είναι διαφορετικά. Στο τραπέζι του υπουργικού πρέπει να υποστηρίζεις τη θέση σου".

Σχετικά με την ΕΡΤ υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 'Η κυβέρνηση δεν στέκεται ούτε μια ώρα αν την πάρει πίσω' είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5.

Τάχθηκε υπέρ μιας μεταβατικής περιόδου για τη λειτουργία της ΕΡΤ και ζήτησε να γίνουν δίμηνες συμβάσεις σε όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ωστόσο μέχρι τον Σεπτέμβριο να υπάρξει ξεκαθάρισμα σχετικά με αυτούς που θα μείνουν στη νέα Δημόσια Τηλεόραση.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι εν μέσω τουριστικής περιόδου η Ελλάδα μοιάζει με τριτοκοσμική χώρα καθώς δεν μεταδίδονται τα ξένα κανάλια.

Όπως είπε αν γίνουν συμβάσεις σε 30 - 50 άτομα τότε είναι σαφές ότι οι υπόλοιποι δεν θα τους αφήσουν να μπουν καν μέσα στο κτίριο για να γίνουν εκπομπές.

Για τα σενάρια περί αλλαγής του Α. Σαμαρά

"Ο αρχηγός της ΝΔ ονομάζεται Σαμαράς και αυτός είναι πρωθυπουργός. Πρέπει σήμερα να βρεθεί λύση" τόνισε απαντώντας στα σενάρια που την ήθελαν να την προτείνουν πρωθυπουργία από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε: "Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ο Σαμαράς να είναι πρωθυπουργός με δύο αντιπροέδρους και με κυβέρνηση μια γροθιά".