Κουτσούμπας: Κοινωνικό αγαθό που ανήκει στο λαό η ΕΡΤ

Την άμεση κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επετράπη το κλείσιμο της ΕΡΤ ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το ραδιομέγαρο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ξεκαθαρίζοντας πως αυτή είναι κοινωνικό αγαθό που ανήκει και πρέπει να ανήκει στο λαό.

“Δεν υπάρχει καιρός για νέες αυταπάτες. Οι εργαζόμενοι, ο λαός πρέπει να γυρίσουν επιτέλους την πλάτη στα κόμματα της διαχείρισης της κρίσης σε βάρος τους, στα κόμματα που διαχειρίζονται την κρίση σε όφελος των μονοπωλίων. Δεν υπάρχουν νέοι σωτήρες, να γυρίσουν την πλάτη και σε όλους τους νεόκοπους σωτήρες”, προέτρεψε το λαό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο ΕΒΕΑ, ο κ. Κουτσούμπας τη χαρακτήρισε “προκλητική”, σχολιάζοντας ότι “προσπαθεί να κρύψει ότι ο ίδιος, το κόμμα του, η συγκυβέρνηση, έχουν τεράστιες ευθύνες για την κρίση, έχουν τεράστιες ευθύνες που χρεοκόπησε ο λαός, οι εργαζόμενοι”.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με το “κόψιμο” από τη DIGEA της τηλεόρασης του 902, που μετέδιδε την εκπομπή των εργαζομένων στην ΕΡΤ, απάντησε: “Συνεχίζεται ο κυβερνητικός αυταρχισμός απέναντι και στον 902 και σε όσα μέσα προσπαθούν είτε διαδικτυακά είτε ηλεκτρονικά να προβάλουν τη ζωντανή εκπομπή που κάνουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι σήμερα της ΕΡΤ. Από αυτή την άποψη καταδικάζουμε αυτά τα γεγονότα, είναι απαράδεκτα, είναι νέα κρούσματα αυταρχισμού, νέος κατήφορος και της κυβέρνησης και του αστικού κράτους”.