Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο παλμός των εργαζομένων

Στην ΕΡΤ χτυπά ο παλμός των εργαζομένων στο Δημόσιο, οι οποίοι απεργούν την Πέμπτη 13 Ιουνίου και όλο και περισσότεροι κατευθύνονται στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, σε υποστήριξη προς τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί, μέσα και έξω από το Ραδιομέγαρο και ως αποτέλεσμα, έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων. Η τροχαία έχει "κόψει" την κυκλοφορία από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής και πάνω (προς τον Σταυρό) και αντίστοιχα, από τον κόμβο του Σταυρού Αγίας Παρασκευής προς την πλατεία.

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΠΑΜ έχουν βρεθεί στο χώρο και έχουν αναρτήσει πανό. Στην ογκώδη διαδήλωση συμμετέχουν συνδικαλιστικά σωματεία και οι ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στο χώρο βρίσκεται και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. "Ο κ. Σαμαράς, μετά το φιάσκο του success story, τα απανωτά χαστούκια στην οικονομία έριξε ένα πυροτέχνημα εκτροπής για να αποπροσανατολίσει. Μόνο που το πυροτέχνημα έσκασε στα χέρια του. Η μαζική παρουσία του ελληνικού λαού σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, όπου υπάρχουν κτίρια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καταδεικνύει ότι σ΄ αυτόν τον τόπο η δημοκρατία κατακτήθηκε με αγώνες και με αίμα και με αγώνες και με αίμα θα δώσουμε τη μάχη για να τη διατηρήσουμε.

Θέλω να καταγγείλω στον ελληνικό λαό τη συμπαιγνία και το στημένο παιχνίδι των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης. Οι δύο εταίροι του κ. Σαμαρά, τα δύο του δεκανίκια κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Δήθεν καταγγέλλουν, αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Διότι αυτοί είναι που φοβούνται περισσότερο από τον κ. Σαμαρά την προοπτική της κάλπης", δήλωσε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, είχε ξεκινήσει, από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, η διαδήλωση του ΠΑΜΕ, με προσυγκέντρωση στο χώρο δίπλα από την εκκλησία, παρόντος και του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

"Δεν υπάρχει καιρός για αυταπάτες, δεν υπάρχουν νέοι σωτήρες, ο κόσμος να γυρίσει την πλάτη σε νεόκοπους σωτήρες. Ζητάμε άμεσα κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης συνιστούν νέα κρούσματα αυταρχισμού. Όλοι τους έχουν τεράστιες ευθύνες, που έχουν χρεοκοπήσει το λαό", δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, από το Ραδιομέγαρο.

Οι εργαζόμενοι, μαζί με τα μέλη του ΠΑΜΕ, που συγκεντρώθηκαν, κατευθύνθηκαν προς το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου έχουν καταλήξει.

Κυρίαρχο σύνθημα της διαδήλωσης, που ξεκίνησε από την πλατεία της εκκλησίας, ήταν: "Αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή".

Στη συγκέντρωση συμμετέχει αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στην κεφαλή της συγκέντρωσης βρίσκεται το πανό του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ και ακολουθούν τα πανό από δεκάδες κλάδους δουλειάς και χώρους εργασίας.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση ξεκίνησε στο Άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, ενώ θα ακολουθήσει πορεία μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΤ3, στη λεωφόρο Στρατού.