ΣΥΡΙΖΑ: Όλο το βάρος στην ΕΡΤ και επιστροφή στους δρόμους

"Όλο το βάρος στην ΕΡΤ". Αυτό είναι το μήνυμα που έχει δώσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις του επιτελείου της Κουμουνδούρου, μετά το δικό του φιάσκο με την απεργία των καθηγητών, οι κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ είναι μια χρυσή ευκαιρία για να αναθερμανθεί η σχέση με τα κινήματα που έχει παγώσει εδώ και ένα χρόνο μετά τις επαφές του κ. Τσίπρα με το ΔΝΤ και τον Β. Σόιμπλε.

Όπως γράφουν "Τα Νέα" στη συνεδρίαση του άτυπου 9μελούς οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίστηκε ότι το κόμμα θα τα δώσει "όλα στους δρόμους και μετά στους διαδρόμους", εννοώντας τους διαδρόμους της Βουλής και ενδεχόμενες πρωτοβουλίες που μπορεί να ληφθούν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Σε αυτή τη συνεδρίαση με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα αναλύθηκε η τρέχουσα πολιτική κατάσταση και δεν αποκλείστηκε ο εκλογικός αιφνιδιασμός για την ΕΡΤ.

Ακόμη σύμφωνα με ομόφωνες εκτιμήσεις αποφασίστηκε να μην συμπορευτεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, αλλά να χαράξει δική του πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα αναβάλλονται όλες οι προσυνεδριακές συνελεύσεις για να πέσουν όλες οι δυνάμεις στην ΕΡΤ.