Κεδίκογλου: Η ΕΡΤ κλείνει γιατί είναι σκάνδαλο που δεν άγγιζε κανείς

Το κλείσιμο της ΕΡΤ από απόψε τα μεσάνυχτα, μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος, ανακοίνωσε και επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κάνοντας λόγο για “σκάνδαλο” που όλοι έβλεπαν, όμως κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει.

Όπως τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, η ΕΡΤ αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση “μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης”, επισημαίνοντας ότι έχει τετραπλάσιο ή εξαπλάσιο προσωπικό από άλλους σταθμούς για πολύ μικρή τηλεθέαση, ότι έχει τεράστια περιουσία η οποία παραμένει αδρανής, ότι υπάρχουν έξι διαφορετικά λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, ότι υπάρχουν ειδικά προνόμια για τους εργαζομένους, που χρεώνουν υπερβολικές και ανύπαρκτες υπερωρίες, καθώς και ότι υπάρχει αδιαφάνεια στη διαχείριση υλικού, το οποίο δεν έχει απογραφεί εδώ και οκτώ χρόνια, όπως αποκάλυψε.

Η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κεδίκογλου, αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ σήμερα το βράδυ, και τη θέση της θα πάρει το συντομότερο δυνατό ένας σύγχρονος δημόσιος οργανισμός, στα πλαίσια των πιο επιτυχημένων σταθμών της Ευρώπης, με πολύ λιγότερο προσωπικό και με μικρότερο “χαράτσι” για τους πολίτες μέσω του ανταποδοτικού τέλους.

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ακόμα ότι για όσο καιρό η ΕΡΤ θα παραμένει κλειστή, οι πολίτες δε θα καταβάλλουν το ανταποδοτικό τέλος, ενώ υπογράμμισε πως το όφελος για το Δημόσιο υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ ετησίως.