Άνοιξε ο δρόμος για προσωρινό λουκέτο στην ΕΡΤ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το λουκέτο σε έναν τουλάχιστον μεγάλο κρατικό οργανισμό καθώς δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το δικαίωμα σε υπουργούς να προχωρήσουν στο κλείσιμο φορέων του Δημοσίου. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανοίγει το δρόμο για προσωρινό λουκέτο στην ΕΡΤ. Με την Πράξη δίνεται η δυνατότητα στους αρμόδιους υπουργούς να διαχειριστούν την περιουσία μιας ΔΕΚΟ όταν αυτή κλείσει. Το σχετικό κείμενο δεν φέρει τις υπογραφές των μελών του υπουργικού συμβουλίου που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Η Πράξη που δημοσιεύτηκε ανοίγει μεν το δρόμο, ωστόσο  το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ  εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να κλείσει -έστω και προσωρινά- η κρατική τηλεόραση.

Πληροφορίες λένε ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αν. Σαμαρά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι τού μετέφεραν τη διαφωνία τους.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πιθανολογείται το κλείσιμο της ΕΡΤ να γίνει ακόμα και εντός 24ώρου, ενώ το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί το προσωρινό "λουκέτο" στην κρατική τηλεόραση και η επαναλειτουργία της υπό νέο καθεστώς εντός του καλοκαιριού.

Διαβάστε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου