ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση τα δίνει όλα στις τράπεζες

Επίθεση στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο κατάργησης της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Τελικώς, τις πραγματικές προθέσεις αυτής της κυβέρνησης τις μαθαίνουμε από τις υποτιθέμενες ατυχείς δηλώσεις. Ο κ. Σκορδάς (όπως άλλωστε είχε κάνει και ο κ. Μέργος, με τον κατώτατο μισθό) προανήγγειλε ότι χιλιάδες σπίτια θα βγουν στο σφυρί. Αυτή η αποκαλυπτική δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης, σε συνδυασμό με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, κάνει σαφές το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες. Τα δίνει όλα για τις τράπεζες και αδιαφορεί για τα νοικοκυριά", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι: "Σήμερα, απαιτείται η ολική διαγραφή επισφαλών δανείων για όσους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, μείωση των δανειακών υποχρεώσεων με κοινωνικά κριτήρια, εκλογίκευση των επιτοκίων, δόσεις στο ύψος του 30% του διαθέσιμου εισοδήματος. Με δυο λόγια, χρειάζονται κοινωνικά δίκαια μέτρα που θα αντιμετωπίζουν όχι μόνο τα προβλήματα των τραπεζών, για τις οποίες πάντα «λεφτά υπάρχουν», αλλά κυρίως των πολιτών".