Επιμένει στην απολογία Δραγασάκη η Χρυσή Αυγή

Να κληθεί σε απολογία ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Δραγασάκης αξιώνει η Χρυσή Αυγή, με αναφορά προς το γραφείο του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις 19 Μαΐου. Την αναφορά υπογράφει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς και, μεταξύ άλλων, καλεί τον κ. Μεϊμαράκη "να εφαρμόσει το άρθρο 81 του Κανονισμού και να καλέσει εγγράφως σε απολογία τον κ. Δραγασάκη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, για την παράνομη και αντισυνταγματική συμπεριφορά του κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, την περασμένη Παρασκευή".

Όπως αναφέρεται, "αν οι εξηγήσεις του κ. Δραγασάκη δεν κριθούν επαρκείς, θα πρέπει να εφαρμοστεί ο Κανονισμός και να επιβληθεί απομάκρυνσή του και να κληθεί η Βουλή, στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή της να επεκτείνει ενδεχομένως τον αποκλεισμό του αντιπροέδρου Δραγασάκη έως 15 ημέρες".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κατηγορεί τον κ. Δραγασάκη ότι "επέδειξε ανεπίτρεπτη και ανάρμοστη συμπεριφορά, με σκοπό και αποτέλεσμα να επιβάλει βία και απειλή βίας (κλήση Φρουράρχου) σε μέλος της Βουλής (Π. Ηλιόπουλος) την παράλειψη πράξης (ανάπτυξη λόγου και ερωτήσεως) που ανάγεται στην αποστολή του".

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Βουλής καλείται "να δώσει εντολή διενέργειας ΕΔΕ για να διαπιστωθεί ο ρόλος της υπαλλήλου της Βουλής που υπαγόρευε στον αντιπρόεδρο Ι. Δραγασάκη τι ακριβώς να λέει, ώστε ενδεχομένως να τεκμηριωθεί μια ευρύτερα προπαρασκευασμένη και διοργανωμένη γκεμπελική συνωμοσία λάσπης κατά της Χρυσής Αυγής".

Ο κ. Παππάς κατηγορεί, ταυτόχρονα, τον κ. Δραγασάκη ότι επέδειξε και εξυβριστική συμπεριφορά κατά του συνόλου των παρισταμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: "εδώ δεν είστε σε καμία συμμορία, σε καμία παρέα που μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε και να λέτε..." και "φύγετε, για να μην σας διώξω με έναν άλλο τρόπο".

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης παρακαλείται για τις σχετικές ενέργειες κατά της βουλευτού Μαρίας Κανελλοπούλου, η οποία, σύμφωνα με την αναφορά του κ. Παππά, αποκάλεσε "δολοφόνους αντεροβγάλτες" τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και κατά του βουλευτή Γιώργου Πάντζα, ο οποίος "τόλμησε να εκφωνήσει μέσα στη Βουλή "Χάιλ Χίτλερ"". Στο σημείο δε αυτό, ο κ. Παππάς αναφέρει ότι επειδή όλα τα ανωτέρω τεκμηριώνονται από τα πρακτικά, τυχόν μη κλήση των συγκεκριμένων προσώπων σε απολογία, θα συνιστούσε ενδεχομένως μη σύννομη πράξη και κατάχρηση εξουσίας.