Παραδέχτηκε ότι υπήρχε και τρίτο USB ο Διώτης στην Προανακριτική

Την ύπαρξη ενός τρίτου USB που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ παραδέχθηκε ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, επιβεβαιώνοντας την πραγματογνωμοσύνη της  διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε στο λάπτοπ του κ. Διώτη, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Διώτης καταθέτει για τρίτη φορά στην Προανακριτική Επιτροπή και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε ότι το είχε για να κάνει εκτυπώσεις, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα “στικάκι εργασίας”, το οποίο στις 16/1/12 έβαλε στον υπολογιστή του, το άνοιξε και είδε ότι ήταν αυτό και τότε το κατέστρεψε.

Επίσης, τα επτά μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισαν να απαντήσει γραπτώς στις ερωτήσεις τους ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί, που εμπλέκεται στον επίμαχο λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα, απέρριψαν πρόταση που έκανε αρχικά ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζης, και υποστήριξαν και οι υπόλοιποι βουλευτές της αντιπολίτευσης, να σταλεί διακομματική αντιπροσωπεία στο Ισραήλ ώστε να τον εξετάσει από κοντά.