“Κεραυνοί” ΠΑΣΟΚ κατά ΣΕΒ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Θετικό γεγονός χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη συμφωνία μεταξύ της ΓΣΕΕ και των ΓΣΕΒΕ/ΕΣΕΕ/ΣΕΤΕ για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καταγγέλλοντας αντίθετα τη στάση του ΣΕΒ, που αρνήθηκε να την υπογράψει.

“Μέσα σε δύσκολες για τη χώρα και την οικονομία συνθήκες η νέα ΕΓΣΣΕ, δημιουργεί ασφάλεια δικαίου στους εργαζομένους για σημαντικά οικονομικά θέματα (όπως το επίδομα γάμου) και κατοχυρώνει σειρά θεσμικών θεμάτων στο εργασιακό τους καθεστώς”, σημειώνει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας “απαράδεκτη” την άρνηση του ΣΕΒ, “πράξη που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις χθεσινές μεγαλόστομες διακηρύξεις του Προέδρου του, οι οποίες ως αποδεικνύεται στερούνται ουσιαστικού περιεχομένου”, όπως επισημαίνει.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον ΣΕΒ “να αναλογιστεί ότι η συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σε κρίσιμες φάσεις πρόσωπα και φορείς και να αναθεωρήσει την στάση του”, συνυπογράφοντας τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

“Πιστεύουμε τέλος, ότι ανάλογο κλίμα συνεννόησης μεταξύ εργοδοτών-εργαζομένων, πρέπει να επικρατήσει και στον διάλογο για τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, ώστε να επικρατήσει κλίμα συνέργειας και συνεννόησης στην οικονομία και την κοινωνία”, καταλήγει η δήλωση της κ. Γεννηματά.