“Ξαφνικός έρωτας” Τσίπρα – βιομηχάνων

Για "ξαφνικό έρωτα Τσίπρα-βιομηχάνων" κάνει λόγο σήμερα η εφημερίδα Τα Νέα.

Η εφημερίδα τονίζει ότι "προέκυψε... ξαφνικός έρωτας ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τους βιομήχανους, στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου να βγάζει αντιμνημονιακές κορόνες, και τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να υπόσχεται παροχές στις επιχειρήσεις, με χάρισμα κόκκινων δανείων και φθηνότερη ενέργεια".

Ο ΣΕΒ επιχείρησε χθες να ρίξει γέφυρες προς την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα ωφελήσει τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Τσίπρας έκανε άνοιγμα προς τις επιχειρήσεις και υποσχέθηκε ότι θα διαγράψει τα κόκκινα δάνεια.

Ειδικά για το κομμάτι που αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως είναι διαφορετικό πράγμα η συμμετοχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που συμμετέχει και αναλαμβάνει επιχειρηματικό ρίσκο και άλλο πράγμα η "πειρατική πρωτοβουλία που έρχεται να λεηλατήσει τους λιγοστούς πόρους μιας ασθενούς οικονομίας". Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τέλος "στην ψευδώνυμη επιχειρηματικότητα των αποκρατικοποιήσεων, που είναι ο πνεύμονας της κρατικοδίαιτης διαπλοκής", αλλά θα στηρίξει την υγιή επιχειρηματικότητα.