Γεωργιάδης: Να απαγορευτεί συνταγματικά η απεργία των εκπαιδευτικών

"Όποια συντεχνία έχει ένα τεράστιο μέσο πίεσης στο χέρι της, πάει να το χρησιμοποιήσει ενάντια σε όλη την κοινωνία και αυτό είναι μια λανθασμένη νοοτροπία. Δεν αναφέρομαι όμως σε όλους τους καθηγητές. Δεν απαξιώνω τη δουλειά τους ούτε λέω ότι αμείβονται καλά. Δεν θέλω να απαξιώσω τους καθηγητές. Το αντίθετο: είμαι μαζί τους. Κάνουν σπουδαία δουλειά και πάνω σ' αυτούς πρέπει να στηριχθεί η εκπαίδευση. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάρουν ομήρους τα παιδιά, όσο δίκαια και αν είναι τα αιτήματά τους. Δεν έχουν το δικαίωμα", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο Αδ. Γεωργιάδης.

Πρότεινε πάντως να απαγορευθεί συνταγματικά η απεργία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων λέγοντας "μία από τις προτάσεις που θα καταθέσω μαζί με τους βουλευτές θα είναι η συνταγματική απαγόρευση της απεργίας στις πανελλήνιες εξετάσεις. Δεν πρέπει να γίνεται απεργία στις πανελλήνιες εξετάσεις. Είμαστε η χώρα με το παγκόσμιο ρεκόρ απεργιών. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα που πάσχει από έλλειψη απεργιών. Από υπερβολή απεργιών πάσχει".

Σε ό,τι αφορά τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η ρύθμιση έχει ψηφιστεί από τον Νοέμβριο αλλά δεν προκηρύχθηκε απεργία διαρκείας και συμπλήρωσε "γιατί δεν έκαναν μια απεργία διαρκείας στη διάρκεια του έτους; Γιατί θα έχαναν πολλά μεροκάματα και θα είχε μικρή συμμετοχή η απεργία τους και θα αποτύχαιναν. Ενώ τώρα, στις εξετάσεις, με μία μέρα απεργία πετυχαίνουν να χάσουν ένα μεροκάματο και να βλάψουν την κυβέρνηση πολλαπλάσια, βάζοντας ως ασπίδα προστασίας τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Πάνε να εκβιάσουν την κυβέρνηση με ένα μέτρο ψηφισμένο από το Νοέμβριο. Ε, όχι!".