“Χαρτοπόλεμος” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

Νέος “πόλεμος” ξέσπασε ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτή τη φορά τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και τις απειλές περί απεργιών εν μέσω Πανελλαδικών.

“Αν η ΟΛΜΕ αποφασίσει συνδικαλιστικά να κάνει απεργιακές κινητοποιήσεις και μέσα στις εξετάσεις, εμείς ως κόμμα θα το στηρίξουμε”, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο βουλευτής Τάσος Κουράκης, υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο επέλεξε επίτηδες να φέρει το επίμαχο νομοσχέδιο τώρα, ώστε να έχει τους εκπαιδευτικούς, ενώ τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών εξέφρασε και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου, σχολιάζοντας: “Προφανώς θα επαναφέρουμε στις 21 ώρες το ωράριο στα σχολεία. Συμφωνώ με τις κινητοποιήσεις μέσα στις εξετάσεις, αν το αποφασίσουν οι εκπαιδευτικοί προφανώς θα τους στηρίξουμε”.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μηλιός υποστήριξε ότι “δεν πρέπει να περάσει ο νόμος της επιστράτευσης”, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ σέβεται τις αποφάσεις των εργαζομένων και κάνοντας λόγο για “εκβιασμό” από την πλευρά της κυβέρνησης.

Τις δηλώσεις αυτές στηλίτευσε με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που σε ανακοίνωσή του σχολιάζει: “Για μία ακόμη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Ενθαρρύνοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών, την ώρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, παίζει κομματικά παιχνίδια σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους. Στρέφεται ευθέως, ανεύθυνα και αδίστακτα, εναντίον του κοινωνικού συνόλου. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υπόλογοι σε όλον τον Ελληνικό λαό, εάν επιμείνουν σε ακρότητες”.

Στην ανακοίνωση αυτή απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας με τη σειρά του “άθλια μικροκομματικά παιχνίδια από την πλευρά της ΝΔ.

“Για μια ακόμα φορά η ΝΔ παίζει άθλια μικροπολιτικά παιχνίδια με τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός πρώτα απαξιώνουν με την ακραία τους πολιτική την παιδεία, και τώρα εκβιάζουν την εκπαιδευτική κοινότητα ενόψει των εξετάσεων. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να παγώσει τώρα τις αποφάσεις της και να ξεκινήσει διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα πάνω στα πραγματικά προβλήματα του σχολείου, μετά τη διεξαγωγή των εξετάσεων”, αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση στην απάντησή της.