Το ίδιο υπόμνημα κατέθεσε στην Προανακριτική ο Γ. Παπανδρέου

Το ίδιο υπόμνημα που είχε καταθέσει πριν από ακριβώς μία εβδομάδα έστειλε και σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρά την κλήτευση που δέχθηκε ώστε να παραστεί αυτοπροσώπως.

Στην επιστολή που συνοδεύει το υπόμνημα, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι στο υπόμνημα αυτό "περιέχονται με πληρότητα και σαφήνεια όλα όσα είχα να θέσω υπόψη της Επιτροπής σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση”.

Μετά από την εξέλιξη αυτή αναμένεται η αντίδραση των μελών της επιτροπής, καθώς υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για βίαια προσαγωγή του πρώην πρωθυπουργού, κάτι που άλλωστε ζήτησε την περασμένη εβδομάδα ο προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες Βασίλης Καπερνάρος.

Εν τω μεταξύ, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να επανακληθεί για αυτοπρόσωπη κατάθεση ο κ. Παπανδρέου. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην επιτροπή και κατά οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Επίσης, απορρίφθηκε και η πρόταση που είχε θέσει ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, για τη βίαιη προσαγωγή του Γ. Παπανδρέου στην Προανακριτική. Την πρόταση καταψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα ενώ από την ψηφοφορία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής για την καταψήφιση της πρότασής της. "Η Χρυσή Αυγή πρότεινε την βίαιη προσαγωγή του πρώην πρωθυπουργού, Παπανδρέου. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ από κοινού την αρνήθηκαν, διότι καλύπτουν από κοινού τον άνθρωπο που κατέστρεψε τη χώρα, τον άνθρωπο που μας έδεσε με τα δεσμά του μνημονίου. Ντροπή τους!", ανέφερε σε δήλωσή του ο Ηλίας Κασιδιάρης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, σύσσωμοι οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης απέρριψαν την πρόταση για βίαια προσαγωγή ως "εξεζητημένη", ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ έκριναν το μέτρο "ακραίο".

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του στελέχους του ΣΔΟΕ Ευάγγελου Καραμάνου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην κατάθεσή του που διήρκεσε μία ώρα επιβεβαίωσε όσα είχε αναφέρει και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος, ότι σε μία σύσκεψη ο πρώην περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ, Νίκος Λέκκας, ανέφερε ότι είχε πληροφορίες πως πίσω από τον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων είναι η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. Λέκκας, καταθέτοντας στην Προανακριτική Επιτροπή, είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τα όσα φέρεται να είπε σχετικά με την εμπλοκή της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου.