Υπόμνημα κατέθεσε στην Προανακριτική ο Γ. Παπανδρέου

Υπόμνημα κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Προκαταρκτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν πριν από λίγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπόμνημα του κ. Παπανδρέου είναι ολιγοσέλιδο και το πνεύμα του περιεχομένου του περιστρέφεται γύρω από την πάγια εντολή, που αναφέρει ότι είχε δώσει σε όλους τους συνεργάτες του, προς την κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής.

"Δεν ενημερώθηκα ποτέ, ούτε ζήτησα να ενημερωθώ για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με τη λίστα", τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου, ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει: "Υπενθυμίζω ότι υπήρξα πρόσφατα και ο ίδιος προσωπικά θύμα της φημολογίας που αναπτύχθηκε δημόσια, όπως και της άκρατης σεναριολογίας και συνωμοσιολογίας που επικράτησε σχετικά με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, όταν με έκπληξη και οργή αντιμετώπισα τη συνειδητή κατά την άποψη μου προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση τη μητέρα μου Μαργαρίτα Παπανδρέου για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Η Δικαιοσύνη θα έχει σύντομα το λόγο σε αυτή την υπόθεση".

Με το υπόμνημα που έστειλε στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, ο Γιώργος Παπανδρέου δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. Οι ίδιοι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ανέφεραν επίσης ότι ο πρώην πρωθυπουργός δίνει την άποψή του για την υπόθεση συνολικά, αλλά και για την υπόθεση της φοροδιαφυγής. Το υπόμνημα, τονίζουν, είναι πλήρες, σαφές και επαρκέστατο. Και προσθέτουν ότι με το υπόμνημα λέει ό,τι είχε να πει για την υπόθεση και αυτή, υποστηρίζουν, είναι η πραγματικότητα και η αλήθεια.

Παράλληλα, τα μέλη της επιτροπής που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσουν την κλήση του Ευάγγελου Βενιζέλου εκ νέου για κατάθεση, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ακόμα “σκοτεινά σημεία” στην κατάθεσή του.

"Για πέταμα το υπόμνημα"

Νέα κλήση του κ. Παπανδρέου ώστε να παραστεί με φυσική παρουσία στην Προανακριτική Επιτροπή ζητά με αίτημά του προς τον πρόεδρο της επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ο Ηλίας Κασιδιάρης, αιτούμενος μάλιστα τη βίαιη προσαγωγή του σε περίπτωση που αρνηθεί.

Το αίτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, όπως κατατέθηκε:

"Κύριε Πρόεδρε,

O μάρτυρας Γεώργιος Παπανδρέου υποχρεούται να προσέλθει ενώπιον της Επιτροπής (209 Κ.Π.Δ.). Οιαδήποτε κατάθεση του διά άλλου μέσου ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τυγχάνει εφαρμογής το άρθρο 31 παρ.2 Κ.Π.Δ (περί δικαιωμάτων κατηγορουμένων) αφού σε αυτόν (Γεώργιο Παπανδρέου) δεν έχει ακόμα διατυπωθεί καμία κατηγορία, ώστε να μπορεί να ασκήσει το προβλεπόμενο από το νόμο και τη δικονομία δικαίωμα (παροχή εξηγήσεων με υπόμνημα)

Αιτούμαι

Η Επιτροπή να απορρίψει ως απαράδεκτο το Υπόμνημα του μάρτυρα. Να κληθεί εκ νέου ο Γεώργιος Παπανδρέου ενώπιον της Επιτροπής και σε περίπτωση νέας άρνησής του να προσαχθεί βιαίως. Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος της Επιτροπής δεν ενεργήσει τα δέοντα θα υποβάλλω σχετική ένσταση επί της ακυρότητας της διαδικασίας και θα προσφύγω στην Εισαγγελία".