Τι λέει το υπόμνημα του Κ. Βαξεβάνη στην Προανακριτική

Υπόμνημα απέστειλε ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc στην Προανακριτική Επιτροπή, μετά τις καταγγελίες που δέχθηκε για αλλοίωση της λίστας από τα μέλη της, Π. Ρήγα και Α. Γεωργιάδη. Στο επίμαχο υπόμνημα ο δημοσιογράφος επισημαίνει για την νέα κλήση του ότι οι εξηγήσεις που έδωσε στην πρώτη κατάθεσή του είναι "κατατοπιστικές".

Παράλληλα, τονίζει ότι "ακόμα και αν η δημοσιευμένη λίστα στο Hot Doc είχε λάθη, παραλήψεις ή ελλείψεις, δεν αποτελεί δικό σας ανακριτικό υλικό αλλά δημοσίευμα".

Μεταξύ άλλων και σχετικά με τη μη αναφορά του ονόματος του Δ. Κοντομηνά στη λίστα, αλλά της εταιρείας Ιντεραμέρικαν σημειώνει: "δεν αντιλαμβάνομαι την «νομική» συσχέτιση της δημοσιευμένης λίστας με το ανακριτικό σας έργο. Φαντάζομαι πως για μια νομική στοιχειοθέτηση επ' αυτού, δεν αρκεί η θέση «η Επιτροπή εξετάζει τα πάντα». Προφανώς και έχει δικαίωμα να εξετάσει τα πάντα, που αφορούν όμως την νομική διαλεύκανση της υπόθεσης. Όχι τον τρόπο ή την επάρκεια με την οποία κάποιος δημοσιογράφος κάνει τη δουλειά του. Αυτό είναι δουλειά των δημοσιογραφικών οργάνων και του κοινού".

Ο δημοσιογράφος σημειώνει πως σε δημοσιεύματα που ακολούθησαν, τα οποία και παραθέτει, ο Δ. Κοντομηνάς κατονομάζεται πλήρως.