Οικολόγοι Πράσινοι: Ας σημάνει η ώρα μιας άλλης πολιτικής

“Είναι ώρα η πολιτική να σταθεί στο ύψος της”, σχολιάζουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι, τονίζοντας πως το παρόν πολιτικό σκηνικό δεν έχει την ικανότητα να δώσει λύσεις διεξόδου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρουν:

“Η τρύπα στα έσοδα και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και η αναθεώρηση επί τα χείρω των εκτιμήσεων για την ύφεση, είναι αποτέλεσμα της γενικότερης μαύρης τρύπας της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Μιας πολιτικής που όλοι ομολογούν την αποτυχία της και την ασφυξία που προκαλεί στην κοινωνία και όλοι προεξοφλούν τα αδιέξοδα στις προοπτικές της χώρας.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αναλώνονται στις μεταξύ τους αλληλοκατηγορίες και κορώνες, χωρίς να συγκινούνται ακόμα και από έντονα εκφυλιστικά φαινόμενα, στα οποία μετέχουν. Προσπαθούν απλώς να κρύψουν τη γύμνια προτάσεων και απόψεων τους.

Το παρόν πολιτικό σκηνικό δεν έχει την ικανότητα, ούτε πλέον την καλή μαρτυρία να δώσει λύσεις διεξόδου. Είναι ώρα η πολιτική να σταθεί στο ύψος της. Με ρεαλισμό και φαντασία, ιδιότητες που λείπουν σήμερα απ' όλες τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις”.