Καρατζαφέρης: Αν ήμουν πρωθυπουργός θα έδινα πόστο στον τέως βασιλιά

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, αν κριθεί ότι αυτή θα ήταν μία κίνηση προς το συμφέρον της χώρας, δηλώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, αν κριθεί ότι αυτή θα ήταν μία κίνηση προς το συμφέρον της χώρας, εμφανίστηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στην εκπομπή “Στον Ενικό” του Star για το νέο του κόμμα, που θα λέγεται “Εθνική Ενότητα”.

“Είμαι ευρωσκεπτικιστής και δεν θα αλλάξω τώρα”, ξεκαθάρισε ο Γ. Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας ότι τοποθετείται ενδιάμεσα της “ευρωλατρείας” και της “δραχμοφοβίας” και εκτιμώντας πως με το ευρώ η Ελλάδα δεν έχει δρόμο προς τα πάνω.

Για το παρελθόν του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ανέφερε πως ο ίδιος ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας του ζήτησε να κάνει κάτι γιατί ο ίδιος δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τους επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προσθέτοντας πως τότε είχε προβλέψει πως η συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου θα έσωζε τη χώρα, αλλά θα κατέστρεφε τον ίδιο. Μάλιστα, σημείωσε πως όταν είδε πως οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στην κυβέρνηση αυτή είχαν κάνει άλλα, υπόγεια deal, αποχώρησε για να μην πει ψέματα στον ελληνικό λαό.

Όσον αφορά στο προφίλ του νέου του κόμματος, τόνισε πως είναι ένα δεξιό κόμμα που κινείται εκεί που κινείτο η Νέα Δημοκρατία επί Αβέρωφ. Ο ίδιος απέρριψε το ενδεχόμενο να δεχθεί στο κόμμα του σημερινά στελέχη της Χρυσής Αυγής, αλλά όχι και παλιότερα στελέχη της, υπενθυμίζοντας πως κατά το παρελθόν συνεργάστηκε και ανέδειξε τον Μάκη Βορίδη, που όπως σχολίασε παλαιότερα εκινείτο “δεξιότερα του Νίκου Μιχαλολιάκου”, και τον επανέφερε στον κοινοβουλευτισμό, όπως σημείωσε.

Όμως εκεί που η συζήτηση πήρε... φωτιά ήταν όταν ο Γ. Καρατζαφέρης ερωτήθηκε σχετικά με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Όπως ανέφερε, αν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός, θα έδινε στον τέως βασιλιά κάποιο πόστο, π.χ. έναν ρόλο πρεσβευτή, ενώ πρόσθεσε πως θα ήταν “υψηλότατη πρόκληση” να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος ο γιος του Κωνσταντίνου, Νικόλαος.