Ανοιχτή κατάθεση Βενιζέλου θα ζητήσει ο Μαρκογιαννάκης

Την παρουσία δημοσιογράφων, αλλά όχι και καμερών, στην αυριανή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, όπου θα καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, θα εισηγηθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, όπως ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους.

Σκοπός του κ. Μαρκογιαννάκη είναι να μην υπάρξουν παρανοήσεις σε μία τόσο σημαντική κατάθεση, αλλά και να αποτραπούν οι έντονοι καβγάδες που έχουν στιγματίσει τις συνεδριάσεις της Προανακριτικής Επιτροπής, ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Ένας τέτοιος καβγάς ξέσπασε και σήμερα, ανάμεσα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, όταν η κ. Κωνσταντοπούλου άφησε υπόνοιες για εμπλοκή συγγενικού προσώπου του περιβάλλοντος του κ. Γεωργιάδη στη λίστα Λαγκάρντ. Ο βουλευτής της ΝΔ απείλησε να τη στείλει στα δικαστήρια, με την κ. Κωνσταντοπούλου να τον χαρακτηρίζει υβριστή και συκοφάντη. “Πηγαίνετε σε καμία εκπομπή να τα πείτε αυτά, με τον τηλεοπτικό χρόνο που αγοράζετε”, του είπε ειρωνικά.

“Σε μένα θα είστε μαζεμένη, κυρία μου. Καταλάβατε;”, απάντησε σε έντονο ύφος ο Άδωνις Γεωργιάδης, και όταν η κ. Κωνσταντοπούλου τον πρόετρεψε να απευθύνεται με αυτόν τον τρόπο στις κυρίες που το επιτρέπουν, ανταπάντησε: “Απευθύνομαι στον κάθε άνθρωπο, όπως μου απευθύνεται. Κι εσείς, δεν είστε κυρία. Καταλάβατε;”.