Τη μεθεπόμενη εβδομάδα η κατάθεση Παπανδρέου στην Προανακριτική

Τη μεθεπόμενη εβδομάδα, και όχι την επόμενη όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, θα κληθεί τελικά ως μάρτυρας στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς έγινε δεκτό το σχετικό αίτημα του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, ο οποίος την επόμενη εβδομάδα θα παρευρίσκεται στη συνεδρίαση ενόψει του συνεδρίου του κόμματός του.

Σήμερα ενώπιον της επιτροπής κατέθεσε ο Λεωνίδας Γιαννικόπουλος, συνεργάτης του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

Το ενδιαφέρον των μελών της Προανακριτικής επικεντρώθηκε στα όσα είχε αναφέρει ο κ. Γεωργακόπουλος ότι ο κ. Γιαννικόπουλος ήταν το πρόσωπο που τον είχε ενημερώσει σχετικά με ένα άτομο που τον είχε προσεγγίσει και ζητούσε ένα εκατομμύριο ευρώ αμοιβή για να παραδώσει κατάλογο με φοροφυγάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γιαννικόπουλος παρά τις επίμονες ερωτήσεις των μελών της Προανακριτικής δήλωσε αδυναμία να θυμηθεί περισσότερα στοιχεία, πέρα από το ότι το άτομο αυτό τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιαννικόπουλος επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γεωργακόπουλο, πριν καταθέσει στην Προανακριτική.

Αύριο στην Προανακριτική Επιτροπή έχει κληθεί να καταθέσει ο Σταύρος Παπασταύρου, το όνομα του οποίου φέρεται να εμπλέκεται στον λογαριασμό των 550 εκ. δολαρίων.