Μεσίστια η σημαία στη Βουλή για τον αντιπρόεδρο

Συγκίνηση σε σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο προκάλεσε ο θάνατος του βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής Αθανάσιου Νάκου, σε ηλικία 63 ετών, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική.

“Ένας αγαπημένος φίλος, ένας πολύτιμος συνεργάτης, ο Θανάσης Νάκος, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Ο Θανάσης Νάκος ταυτίστηκε με την Πατρίδα, τίμησε το Κοινοβούλιο, αγωνίστηκε ανιδιοτελώς για την παράταξή μας με ήθος και αξιοπρέπεια. Πάνω από όλα, τίμησε με την προσφορά του τον τόπο του, τη Μαγνησία, ανταποδίδοντας την αγάπη των συμπατριωτών του. Προσθέτω και εγώ τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του”, αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε: “Με οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου. Έμπειρος πολιτικός και κοινοβουλευτικός άνδρας. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και την εκτίμηση όλων των κομμάτων. Στην οικογένειά του και στο φιλικό του περιβάλλον εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια”.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας: “Ο Θανάσης Νάκος, πιστός στις ιδέες του, αγωνιστικός και καλοπροαίρετος ήταν μία διακριτή, σοβαρή παρουσία στο δημόσιο βίο της χώρας. Ο πρόωρος και ξαφνικός χαμός του μας θλίβει βαθιά. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του”.

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στην οποία εκφράζουν “την λύπη τους για τον θάνατο του Β’ αντιπροέδρου της Βουλής Αθανασίου Νάκου και απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της αναφέρει: “Υπηρέτησε για δύο δεκαετίες το κοινοβούλιο και εκπροσώπησε τους πολίτες της Μαγνησίας, που τον εξέλεξαν οκτώ φορές βουλευτή. Ήταν σεμνός και ανέδειξε σειρά ζητημάτων με τα οποία ασχολήθηκε για 20 χρόνια, σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς και τον πλουραλισμό. Τον Ιούνιο του 2012 εξελέγη β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, ασκώντας το έργο του με υπευθυνότητα. Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του”.

Στη σχετική του ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τονίζει: “Με θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου. Του συνοδοιπόρου στην πολιτική μας διαδρομή, του συναγωνιστή στις πολιτικές μάχες, του ευπατρίδη πολιτικού που αφιέρωσε τη ζωή του στην προσφορά, μέχρι το τέλος. Ο Θανάσης Νάκος υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη συνέχεια το Κοινοβούλιο, τιμώντας επάξια τους πολίτες της Μαγνησίας που τον εξέλεξαν εκπρόσωπο τους σε τέσσερις συναπτές εκλογικές αναμετρήσεις. Διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης ενώ μέχρι σήμερα υπηρέτησε το Κοινοβούλιο από την θέση του Β’ Αντιπροέδρου. Η είδηση της απώλειας έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στη Βουλή σκορπίζοντας θλίψη σε όλους μας. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του”.

Εξάλλου, μεσίστια κυματίζει πλέον η σημαία στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σε δήλωση για το θάνατο του Αθ. Νάκου προχώρησε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που επεσήμανε: “Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να γνωρίζουμε το Θανάση Νάκο θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του. Χάνουμε έναν φίλο, έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν αγωνιστή της ζωής. Έναν μετριοπαθή πολιτικό, με όραμα και ευαισθησίες, που είχε ως σταθερό γνώμονα των δράσεών του το συμφέρον και την πρόοδο του Τόπου. Στην οικογένειά του εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου”.

“Αισθάνομαι βαθειά θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του αγαπητού φίλου και εκλεκτού συναδέλφου Θανάση Νάκου. Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη πολιτική οικογένεια, την οποία υπηρέτησε ως κορυφαίο στέλεχος, βουλευτής, υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής, περήφανη για το έργο που πρόσφερε στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Μαγνησία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη χώρα μας γενικότερα, θα τιμά αιώνια τη μνήμη του. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο εγκάρδια συλλυπητήρια”, αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

 

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος