Τσίπρας: Περήφανο το όχι της Κύπρου

Επίθεση στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στη στάση που κράτησαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας στο Eurogroup της Παρασκευής, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε πως οι κ.κ  Σαμαράς και Στουρνάρας είναι συνεργοί στην αποικιοποίηση της Κύπρου και επεσήμανε ότι οι Ευρωπαίοι κάνουν εκβιασμούς με βάση το χρέος.

"Το ηχηρό και περήφανο όχι της Κυπριακής Βουλής θα είναι όχι των ευρωπαϊκών λαών στον αδιέξοδο δρόμο. Θα αποδείξει ότι υπάρχουν περιθώρια αντίστασης και διαπραγμάτευσης" επεσήμανε και πρόσθεσε: "Η απόφαση του Eurogroup ανοίγει τους ασκούς του αιόλου για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Είναι μια κίνηση βόμβα στα θεμέλια της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος στην Ευρώπη".

Ζήτησε ακόμη να ματαιωθεί η απόφαση των Ευρωπαίων, αλλά και να συγκληθεί η ολομέλεια της Βουλής και το συμβούλιο της Ευρώπης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την Τετάρτη θα επισκεφθεί την Κύπρο αντιπροσωπεία του κόμματος. Σε αυτή θα μετέχουν οι Γιάννης Δραγασάκης, Ρένα Δούρου και ο Κώστας Ήσυχος.