Ανοίγματα της Κουμουνδούρου σε Κατσέλη – Αρσένη

Σημείο προσέγγισης με τον Γ. Αρσένη φαίνεται να βρίσκει η Κουμουνδούρου στην προσπάθειά της να προσεγγίσει το λεγόμενο κεντρώο χώρο με σαφέστατα βέβαια ατιμνημονιακά χαρακτηριστικά. Χθες ο επί σειρά ετών Βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην ΕΣΗΕΑ για τη διημερίδα που οργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο το Ινστιτούτο Ερευνών και πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ), του οποίου είναι Πρόεδρος, τάχθηκε ευθέως υπέρ μιας σύγχρονης τολμηρής αριστερής πρότασης για το μέλλον στην οποία όπως είπε δεν έχουν θέση οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το πρόγραμμα που εφαρμόζεται σήμερα στη χώρα μας, αλλά ούτε και η σοσιαλδημοκρατία όπως τη γνωρίζαμε στη χώρα μας αφού, κατά τον κ. Αρσένη, ήταν μια προσπάθεια να απαντηθούν οι προκλήσεις της τότε εποχής.

Επί της ουσίας πρόκειται για πρόταση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Κουμουνδούρου η οποία επιθυμεί τα ανοίγματα προς τους ψηφοφόρους του λεγόμενου κεντρώου χώρου προσεγγίζοντας στελέχη όπως ο Γ. Αρσένης και η Λ. Κατσέλη, έχοντας όμως μαζί τους μία πιο χαλαρή σχέση.

Για αυτό και στην εκδήλωση θα παρευρεθεί σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου. Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση της ηγεσίας, γεγονός που κατέστησε σαφές σε στελέχη του κόμματος ο ίδιος ο Α. Τσίπρας όταν προσπάθησαν να του εκφράσουν τις όποιες επιφυλάξεις τους. Στον κεντρώο ψηφοφόρο στοχεύει και η σημερινή παρουσία Τσίπρα στην εκδήλωση του ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής και όχι τόσο στη δημιουργία ρήγματος στη ΝΔ μεταξύ Καραμανλικών και Σαμαρικών.

Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε, κατόπιν αιτήματός του, με την ηγεσία του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑϊ. Στη συνάντηση συζητήθηκε το τοπίο όπως αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στα ΜΜΕ στη χώρα μας, τα οικονομικά προβλήματα και οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες θα γίνει αντίστοιχο ραντεβού και με τον ΔΟΛ. Οι συναντήσεις γίνονται και υπό το πρίσμα της "φιλικής" προς την Συγκυβέρνηση γραμμής των περισσότερων μεγάλων  συγκροτημάτων ΜΜΕ. Όλα βέβαια τα παραπάνω συνιστούν ρίσκο για την ηγεσία και τον Α. Τσίπρα προσωπικά, λόγω του αντίκτυπου που έχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι λεγόμενες "θεσμικές" πρωτοβουλίες του Προέδρου από την ημέρα που συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Β. Σόιμπλε μέχρι και σήμερα, παραείναι πολλές για να τις χωνέψει ένα μεγάλο κομμάτι στελεχών της Κουμουνδούρου με πιο ριζοσπαστικά αντανακλαστικά.