Ο “καραμανλικός” Τσίπρας και το όραμα του ιδρυτή της ΝΔ

Εμμένει η Κουμουνδούρου στην τακτική διεμβόλιση της Συγγρού με όπλο την, κατά τη γνώμη των στελεχών της, ακροδεξιά στροφή επί των ημερών Σαμαρά. Μια τακτική που αναμένεται να κορυφωθεί αύριο με αφορμή την παρουσία του Α. Τσίπρα στην εκδήλωση που διοργανώνει το ίδρυμα "Κωνσταντίνος Καραμανλής", για τη συμπλήρωση 15 ετών από τον θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ.

Χθες κύκλοι της Κουμουνδούρου κατηγόρησαν προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι βρίσκεται πίσω από το θόρυβο που δημιουργήθηκε για την παρουσία του Α. Τσίπρα στην εκδήλωση, λόγω της ανησυχίας που του προκαλούν οι επισημάνσεις των στελεχών της Κουμουνδούρου για τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά που τείνει να υιοθετήσει η ΝΔ, επί ημερών του, σε αντιδιαστολή με εκείνα που είχε επιλέξει ο ιδρυτής της. Γι’ αυτό και οι ίδιοι κύκλοι φρόντισαν για μία ακόμη φορά να αναφερθούν με θετικά λόγια στο έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή σημειώνοντας ότι μπορεί ο πολιτικός πολιτισμός της Αριστεράς να επιβάλλει τον σεβασμό προς τους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά και ο ρόλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή  μετά τη Χούντα στην εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών είναι υπεύθυνος εξ ίσου για την παρουσία Τσίπρα στην εκδήλωση. Είναι κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα επισημάνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του με προσεκτικό βέβαια τρόπο, αφού στη σχετική συζήτηση που προηγήθηκε στην Κουμουνδούρου, όταν το γραφείο Τσίπρα έλαβε την πρόσκληση, αποφασίσθηκε το περιεχόμενο της ομιλίας να είναι τέτοιο ώστε να μη φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί την πλευρά Καραμανλή.

Αυτό τουλάχιστον έδινε μέχρι χθες η πλευρά εκείνων των στελεχών που από την πρώτη στιγμή  δεν είδαν με θετικό μάτι την παρουσία Τσίπρα στην εκδήλωση. Ωστόσο τα εν λόγω στελέχη, διαψεύδοντας και σχετικά δημοσιεύματα έλεγαν χθες ότι σε καμία περίπτωση δεν εισηγήθηκαν στον πρόεδρο να μην παραστεί. Τα ίδια στελέχη διέψευδαν και τα δημοσιεύματα ότι, με αφορμή το εν λόγω θέμα, υπάρχει διαφωνία μεταξύ ηγεσίας και Α. Μητρόπουλου. Ο τελευταίος μπορεί να μην ενθουσιάστηκε με την ομιλία Τσίπρα στην εκδήλωση του ιδρύματος "Κωνσταντίνος Καραμανλής", αλλά μέχρι εκεί.