ΣΥΡΙΖΑ:Κίνδυνος η κατάσταση στη χώρα να γίνει μη αναστρέψιμη

Οι νέες απαιτήσεις της τρόικας που από Δευτέρα επανέρχεται, η ζοφερή καθημερινότητα των πολιτών και οι αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης, συνιστούν ένα τρίπτυχο που κατά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σύντομα, ίσως και πιο σύντομα απ’ όσο πιστεύουν κάποιοι θα μας οδηγήσει μπροστά σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Το καμπανάκι του κινδύνου έχουν χτυπήσει προ πολλού κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου.
 
Ο υπεύθυνος επί των οικονομικών και σύμβουλος του Α. Τσίπρα, Γ. Δραγασάκης και ο υπεύθυνος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης μόλις πριν από λίγες ημέρες δήλωναν πως αν συνεχιστεί ο κατήφορος της ελληνικής οικονομίας η κατάσταση μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη. 

Την ίδια ώρα πληθαίνουν και από το εξωτερικό οι φωνές. Τη περασμένη Πέμπτη για παράδειγμα στο βρετανικό περιοδικό "New Statesman" δημοσιεύτηκε άρθρο το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε λόγο για συνεχή διολίσθηση σε μια κατάσταση ανελευθερίας του λόγου στη χώρα μας. Γινόταν μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην εμπλοκή βουλευτών και στελεχών της ΝΔ στη δικαστική δίωξη εντύπων όπως το Unfollow και εφημερίδων όπως η "Αυγή". Κι όλα αυτά υπό τον τίτλο "Η ελληνική κυβέρνηση πραγματοποιεί ακραίες και αντιδημοκρατικές επιθέσεις στην ελευθερία του λόγου". "Για να μη νομίζουν κάποιοι ότι βλέπουμε φαντάσματα", έλεγε κορυφαίο στέλεχος του κόμματος.

Το ίδιο στέλεχος σχολίαζε τόσο την συνεχιζόμενη καταστολή των διαδηλωτών ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, όσο και την γνωστή τροπολογία που έφεραν 85 βουλευτές της ΝΔ και η οποία ήθελε μόνο "Έλληνες το γένος" να μπορούν να υπηρετούν στο στρατό και τα σώματα ασφαλείας. Παράλληλα στην Κουμουνδούρου επιμένουν στο θέμα της καταδίκης του Β. Παπαγεωργόπουλου και θα επιμένουν όσο η ΝΔ δεν τον διαγράφει. Το χαρακτηρίζουν μάλιστα "ύποπτο γεγονός" και ρωτούν εκ νέου "πού πέταξαν τα 18 εκατ. ευρώ" και "αν υπάρχει πολιτικό χρήμα στην υπόθεση".