Δραγασάκης: Πιο δύσκολο λόγω κρίσης να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό

“Δύσκολο στόχο” χαρακτήρισε ο  επικεφαλής της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης, την αύξηση του κατώτατου μισθού, που υπόσχεται το κόμμα, καθώς όσο παρατείνεται η ύφεση τόσο θα δυσκολεύεται μετά η ανόρθωση της. Ωστόσο κατά τον ίδιο η δήλωση του παρερμηνεύτηκε καθώς παραμένει η δέσμευση του κόμματος.

Μιλώντας στο Best Channel της Καλαμάτας επεσήμανε ότι υπάρχει η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως αυτή είναι σύκολο να υλοποιηθεί όσο παρατείνεται η ύφεση. Ειδικότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε (σύμφωνα με την Κουμουνδούρου) πως: “Στο εκλογικό μας πρόγραμμα απ’ ότι θυμάστε έχουμε την θέση, ότι αν έχουμε αύριο μια κυβέρνηση, όχι του ΣΥΡΙΖΑ με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, να είμαστε πάντως- να επηρεάζουμε τα πράγματα, εμείς δεσμευόμαστε να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό- τον ελάχιστο μισθό, εκεί που ήταν πριν τον μειώσουν. Αυτό και σήμερα μας δεσμεύει. Όσο όμως θα παρατείνεται αυτή η κρίση, όσο η οικονομία θα συρρικνώνεται, τόσο ακόμα και αυτός ο στόχος θα γίνεται δύσκολο να υλοποιηθεί. Και ελπίζω να μην παρεξηγηθεί - μιλάω με κάθε ειλικρίνεια. Δηλαδή όσο θα πέφτει η οικονομία χαμηλά, τόσο θα δυσκολεύεται μετά η ανόρθωση της, ή εν πάση περιπτώσει θα απαιτεί περισσότερο χρόνο”.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πάντως κάνουν λόγο για “χαλκεία του κ. Σαμαρά που ανέλαβαν ξανά δράση” και επιτίθεται στο τοπικό κανάλι. Επίσης μιλούν για διατρέβλωση των δηλώσεων Δραγασάκη.

Μάλιστα ο κ. Δραγασάκης θα προσφύγει στο ΕΣΡ και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.