Παπούλιας: Είμαστε μπροστά από μία κοινωνική έκρηξη

Τον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης σε περίπτωση επιπρόσθετων μέτρων επεσήμανε στον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στις κοινές τους δηλώσεις πριν από τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπούλιας, απευθυνόμενος στον Γάλλο πρόεδρο, τόνισε πως “σας υποδεχόμαστε εγκάρδια, σαν ένα φίλο του ελληνικού λαού”, προσθέτοντας: “Σταθήκατε δίπλα μας στη δύσκολη περίοδο, και όπως λέει ο λαός, στις δύσκολες ώρες φαίνονται οι καλοί φίλοι”.

“Είπατε κάτι που είναι αλήθεια, ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο”, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, καθώς “είμαστε μπροστά από μία κοινωνική έκρηξη και δεν μπορούμε να ζητήσουμε άλλα”.

Από την πλευρά του, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι ήρθε στην Ελλάδα σαν φίλος και δε ζητά από τον ελληνικό λαό να κάνει επιπλέον προσπάθειες, καθώς έχει ήδη κάνει αρκετές.

“Παρακολουθώ χρόνια τι γίνεται στην Ελλάδα”, υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος, αναγνωρίζοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στα όριά του, όμως υποστήριξε ότι αυτές οι προσπάθειες δεν έχουν γίνει μάταια, καθώς χωρίς αυτές δε θα μπορούσε η χώρα να ανακάμψει.

Υπενθύμισε ακόμα ότι με την υλοποίηση των δεσμεύσεων κατάφερε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και δεν επέστρεψε στη δραχμή, που θα ήταν “εφιαλτικό”, όπως επεσήμανε. “Αυτό όμως το σενάριο είναι παρελθόν”, σημείωσε ο Ολάντ, σχολιάζοντας πως “η κρίση στην Ελλάδα τελείωσε”, και αυτό είναι και το μήνυμα της επίσκεψής του.