Οι υπολογιστές “μιλάνε” για τη λίστα Λαγκάρντ

Στο Κέντρο Εγκληματολογικών Ερευνών απέστειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς πέντε κατασχεθέντες ηλεκτρονικούς υπολογιστές που σχετίζονται με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ελπίζοντας να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά “ίχνη” του ανθρώπου που παραποίησε τα περιεχόμενα της λίστας.

Οι υπολογιστές, τρεις από το υπουργείο Οικονομικών όταν υπουργός ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και άλλοι δύο από το ΣΔΟΕ την περίοδο που επικεφαλής ήταν ο Γιάννης Διώτης, κατασχέθηκαν καθώς ήταν αυτοί που “άνοιξαν” το επίμαχο υλικό που έστειλαν οι γαλλικές αρχές στην Ελλάδα.

Τα τρία μηχανήματα από το υπουργείο Οικονομικών είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν από τον συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου όταν, σύμφωνα με τις σχετικές μαρτυρικές καταθέσεις, έλαβε εντολή να δει το περιεχόμενο της λίστας και να εντοπίσει τις μεγαλύτερες καταθέσεις.

Οι άλλοι δύο υπολογιστές που κατασχέθηκαν από το ΣΔΟΕ χρησιμοποιήθηκαν για να ανοιχθεί το USB και, σύμφωνα με τον κ. Διώτη και την δικηγόρο συνεργάτιδά του, να δημιουργηθεί αντίγραφό του.