Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις για λογαριασμό των εφημερίδων "6 Ημέρες" και "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

Κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της της Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας "6 Μέρες". Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 21,5%, έναντι 20% της ΝΔ και έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου.

Ταυτόχρονα, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας ποσοστό 30%.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα είναι: Χρυσή Αυγή (12%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (5%), ΔΗΜΑΡ (4%), ΠΑΣΟΚ (7%) και το ΚΚΕ (6%).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, καθώς συγκεντρώνει το 30% των προτιμήσεων, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στο 23%.

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μικρότερο προβάδισμα της τάξεως του 0,9% από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς συγκεντρώνει το 20,45% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 19,5% της ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ  με 4,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,2%, η Δράση με 1,1%, και άλλο κόμμα δηλώνει ότι ψηφίζει το 4,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος προσεγγίζει το 36,1%.

Σε άλλα ερωτήματα της ίδιας έρευνας, το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, με οκτώ στους δέκα να θέλουν να καταργηθεί η αρμοδιότητα της Βουλής να αποφασίζει εάν θα δικάζονται οι πολιτικοί ή όχι. Επίσης το 78% θέλει συνταγματική κατοχύρωση για 15ετές σταθερό φορολογικό σύστημα. Το 62% δηλώνει θετικό στην κατάργηση της παραγραφής της ποινικής ευθύνης μελών της κυβέρνησης.