Τσίπρας: Μνημόνια και αγροτιά δεν πάνε μαζί

Στο Μπλόκο της Νίκαιας, στη Λάρισα, βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου και μίλησε στους αγρότες, τονίζοντας ότι “Μνημόνιο και αγροτιά δεν πάνε μαζί” και εκφράζοντας τη στήριξή του στον αγώνα τους.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αδιανόητο και απαράδεκτο να μη δέχεται ο πρωθυπουργός να δει τους αγρότες, “και όχι μόνο να μην έρχεται να τους δει, αλλά να φέρνει και τα ΜΑΤ”, όπως ανέφερε.

Χαρακτήρισε ακόμα “αγώνα επιβίωσης” που έχει να κάνει με την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής τον αγώνα τους και δίκαια όλα τους τα αιτήματα

“Όταν έχουμε δώσει 200 δισ. σε ρευστό και εγγυήσεις στις τράπεζες και έρχονται τώρα και λένε ότι οι αγρότες χρωστάνε και τους παίρνουν και τα σπίτια τους, σας παίρνουν και τα σπίτια, καμιά δαπάνη δεν χρειάζεται. Μια απλή απόφαση μέσα στη Βουλή, ώστε να διαγραφούν τα χρέη των αγροτών”, σχολίασε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: “Καταλάβετε ένα πράγμα. Μνημόνια και αγρότης και αγροτιά δεν πάνε μαζί. Ή που θα ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και θα συνδεθείτε με τον αγώνα και του εργάτη και του εργαζόμενου και του μικρομεσαίου και της μεσαίας τάξης, ώστε να ξανασταθεί στα πόδια της αυτή η χώρα, ή θα γίνουμε όλοι αποικία χρέους. Αλλιώς θα γίνετε δούλοι στα ίδια τα χωράφια σας. Αυτό θα γίνει, αν δεν την ανατρέψουμε”.