Ευθ. Βιδάλης: Καμία ύποπτη συναλλαγή από το λογαριασμό στην HSBC

Τη δική του εκδοχή σχετικά με τη φερόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δίνει με απάντησή του σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “6 Μέρες” ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ευθύμιος Βιδάλης, που υποστηρίζει ότι δεν προκύπτει καμία ύποπτη δραστηριότητα ή συναλλαγή από το λογαριασμό της συζύγου του, Μαρίας Βιδάλη, στην τράπεζα HSBC.

Ο κ. Βιδάλης αναφέρει πως ο εν λόγω λογαριασμός ανοίχτηκε την 1/12/1996 από τον πατέρα της συζύγου του, Κωνσταντίνο Κελετσέκη, ο οποίος έβαλε εκείνη και τον αδερφό της συνδικαιούχους, και το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων που είχε μεταφερθεί αρχικά εκεί και προερχόταν από επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Κελετσέκη στο Ιράν μεταφέρθηκε σταδιακά από τον ίδιο μέσω εμβασμάτων μέχρι το 2008 στην Ελλάδα, και επομένως καμία κίνηση δεν έγινε από τη σύζυγό του.

“Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει καμία ύποπτη δραστηριότητα ή συναλλαγή, και η οποιαδήποτε σύνδεση του λογαριασμού αυτού με φαινόμενα παράνομου πλουτισμού ή διαπλοκής εμού ή της συζύγου μου, αποτελεί μάταιη προσπάθεια εντυπωσιασμού, παραπληροφόρησης και δυσφήμισης”, τονίζει ο κ. Βιδάλης.