Νέα κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία της 20ής Φεβρουαρίου

Νέα αντιπαράθεση προέκυψε ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά με αφορμή την πανελλαδική απεργία της 20ής Φεβρουαρίου, για την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση έχει απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής.

Με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει ότι “με μία παραληρηματική ανακοίνωση, που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε “ξεσηκωμό”, για να “ρίξει” την Κυβέρνηση, να “κρατικοποιήσει” τις Τράπεζες και να “αναστείλει” τις αποκρατικοποιήσεις”, και προσθέτει: “Οι συνιστώσες του αποζητούν τον κρατισμό, αποθεώνοντας το λαϊκισμό”.

Συνεχίζοντας, η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει: “Είναι σαφές πλέον, πως στόχος του κ. Τσίπρα είναι να χτυπήσει, με κάθε τρόπο και χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, τον Κοινοβουλευτισμό και την πολιτική νομιμότητα. Να είναι σίγουρος πως οι μπολσεβικικού τύπου πρακτικές του, δεν θα περάσουν”.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου, που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απαντά: “Καθώς αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά η στρατηγική της έντασης, η ΝΔ ακροβατεί ανάμεσα στην αυτογελοιοποίηση και στην επικίνδυνη ακροδεξιά ρητορική. Να της υπενθυμίσουμε ότι εξακολουθούμε να έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία, με συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα στην απεργία και τις διαδηλώσεις”.