Παπαρήγα: Συνεταιράκια με την Τρόικα κόμματα και αστική τάξη

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για να συμπαρασταθεί στα στελέχη του ΠΑΜΕ που είχαν συλληφθεί μετά την εισβολή τους στο υπουργείο Εργασίας.

Η κ. Παπαρήγα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι "αν οι εργαζόμενοι θέλουν να νικήσουν τη φτώχεια και την ανεργία, τότε πρέπει να υψώσουν τείχος και να γκρεμίσουν την τρομοκρατία του κράτους, την τρομοκρατία της εργοδοσίας".

Αναφερόμενη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη σημερινή δίκη, σχολίασε: "Ήδη ξεκίνησε με μία κατηγορία ότι κατέστρεψαν το υπουργείο και τώρα πάνε με ένα πλημμέλημα ότι μπήκαν στο υπουργείο τάχα να το καταλάβουν ή να καταλάβουν ένα δημόσιο χώρο. Το υπουργείο είναι χώρος επίσκεψης των εργαζομένων, συζήτησης, ή αν θέλετε και διαλόγου ακόμη και διαξιφισμών με τον υπουργό. Τίποτε παραπάνω δεν έγινε, όμως η κυβέρνηση θέλει να τρομοκρατήσει το λαό”.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι έχει σημασία ο αγώνας σήμερα για να εμποδίσουμε τα χειρότερα αύριο, και πρόσθεσε: “Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι να εξασφαλίσουν αγωνιστικές δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες και καμία Βουλή, καμία κυβέρνηση δεν έχει λόγο να ασχολείται με το πώς θα συνδικαλίζονται και πώς θα αγωνίζονται οι εργαζόμενοι".

Ερωτηθείσα δε αν όλα αυτά έρχονται από την Τρόικα, επεσήμανε: "Αν η αστική τάξη της χώρας μας και τα κόμματα δεν ήθελαν την Τρόικα, τότε έπρεπε προ πολλού να έχουν αποφασίσει την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ. Μην τα ρίχνουμε όλα στους απέξω. Συνεταιράκια είναι".