Για τις 12 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη των 35 συνδικαλιστών

Για τις 12 Ιουνίου 2013 αναβλήθηκε η δίκη των 35 συλληφθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Οι 35 προσήλθαν, λίγο μετά τις 09:30 στον Εισαγγελέα των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων. Θυμίζουμε ότι είχαν συλληφθεί μετά την εισβολή τους στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Ο λόγος της αναβολής της δίκης είναι το γεγονός ότι δεν υπήρχαν μάρτυρες κατηγορίας, καθώς είχε χαλάσει το φαξ της Εισαγγελίας και δεν ήταν δυνατό να κληθούν οι μάρτυρες.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας. Αναμένεται να τεθούν ενώπιον του Εισαγγελέα.

Συγκέντρωση συμπαράστασης διοργανώθηκε νωρίτερα έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 11:00 και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση,ενώ το ίδιο έκανε και το ΠΑΜΕ. Εξαιτίας της συγκέντρωσης, κλειστή παρέμενε η οδός Ευελπίδων μέχρι το ύψος της Μουστοξύδη, λόγω της πληθώρας του κόσμου, που είχε συγκεντρωθεί.

Το "παρών" στη συγκέντρωση έδωσε νωρίτερα και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. "Αν οι εργαζόμενοι θέλουν να νικήσουν τη φτώχεια και την ανεργία πρέπει να υψώσουν τείχος και να γκρεμίσουν την τρομοκρατία του κράτους",  δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

Με αφορμή τη δίκη, η κυρία Παπαρήγα σημείωσε ακόμη ότι αρχικά κατηγόρησαν τους 35 συλληφθέντες για καταστροφές και τώρα διώκονται για πλημμέλημα.

Το παρών στο χώρο της πρώην σχολής Ευελπίδων έδωσαν, επίσης, ναυτεργάτες που καταγγέλλουν "την προκλητική και απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης να στήνει προβοκάτσιες και να ενοχοποιεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για να προωθεί την αντιλαϊκή, βάρβαρη πολιτική της με την βία και την τρομοκρατία, στέλνοντας στα δικαστήρια τους εκλεγμένους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων".