Παράσταση νίκης για τη ΝΔ, οριακό προβάδισμα ψήφου για το ΣΥΡΙΖΑ

Ανατροπή σκηνικού δείχνουν τα αποτελέσματα του Βαρομέτρου της Public Issue για τον Φεβρουάριο, με την Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει πλέον μεγαλύτερο ποσοστό στην παράσταση νίκης, αλλά να υπολείπεται 0,5% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 29%, έναντι 28,5% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 11,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ 4,5% συγκεντρώνουν τα λοιπά κόμματα και στο 22% κυμαίνεται η αποχή, το λευκό και το άκυρο.

Στην παράσταση νίκης, ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 48% έναντι 38%, για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Στη δημοτικότητα των κομμάτων τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, με επτά ποσοστιαίες μονάδες, και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 4%, ενώ στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Αλέκα Παπαρήγα, με 6 ποσοστιαίες μονάδες. Αντίθετα, ο Φώτης Κουβέλης χάνει πέντε μονάδες, αλλά παραμένει δημοφιλέστερος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Ιδιαίτερα διχασμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες στο θέμα της επιστράτευσης των εργαζομένων στο μετρό, με το 39% να δηλώνει υπέρ της επιστράτευσης, το 40% κατά και ένα 17% να δηλώνει ουδέτερο. Αντίθετα, σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες θεωρούν το φορολογικό σύστημα της χώρας “μάλλον άδικο”, σε ποσοστό 96%, και μόλις το 3% το θεωρούν “μάλλον δίκαιο”.

Όσο για την κατεύθυνση προς την οποία κινείται η χώρα, το 72% τη θεωρεί λανθασμένη (από 68%) και μόνο το 21% σωστή (από 25%).