Έντονος προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση των ΜΜΕ

Σιωπητήριο προσανατολίζεται να επιβάλει η Κουμουνδούρου σε Βουλευτές και στελέχη του κόμματος απέναντι σε μεγάλο κανάλι για το οποίο έχει πολλά παράπονα για την εν γένει στάση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε εκτενώς στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παρουσία και του Α. Τσίπρα, όπου ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής ο προβληματισμός των στελεχών του κόμματος για τη στάση των ΜΜΕ. Κάποιο μάλιστα έριξαν την ιδέα να δοθεί εντολή σε Βουλευτές και στελέχη να μην ξαναεμφανιστούν στον εν λόγω σταθμό, πρόταση που όχι μόνο δεν απορρίφθηκε αλλά έτυχε πολύ θετικής αποδοχής από τους περισσότερους Βουλευτές.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα οργανωτικής φύσης με τον Α. Τσίπρα να ζητά την εντατικοποίηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την παρουσία των Βουλευτών στους κοινωνικούς αγώνες στο πλάι των εργαζομένων και την ενίσχυση της αντιπολιτευτικής γραμμής του κόμματος.  

Ένα κόμη θέμα που προέκυψε χθες ήταν η καταγγελία του τομέα γυναικών του ΠΑΣΟΚ ότι η Ζωή Κωσταντόπουλου με νομικά τερτίπια έχει εξασφαλίσει οκτώ χρόνια ελεύθερης ζωής σε κατηγορούμενο για βιασμούς γυναικών; Στις κατηγορίες αυτές έδωσε συνέχεια και ο Θ. Πάγκαλος.

Ωστόσο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στην εν λόγο υπόθεση Θ. Τάρτης, δηλαδή ο αντίδικος της κ. Κωνσταντοπούλου, μιλώντας χθες στο "Zougla.gr", διευκρίνισε ότι όλες οι αναβολές, εκτός από μία, έχουν να κάνουν με απεργίες και με τις αποχές των δικηγόρων και ότι ο ίδιος ως μέλος του ΠΑΣΟΚ εξοργίστηκε από την ανακοίνωση γιατί "δεν επιτρέπεται ένα κόμμα που θέλει να λέγεται αριστερό και σύγχρονο να επιτρέπει πριν από την έκδοση της απόφασης σε μια υπόθεση να παίρνει θέση το τμήμα γυναικών του".  Αυτό, λένε στην Κουμουνδούρου, είναι ένα σαφέστατο δείγμα γραφής για τον τρόπο που πολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και για τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας με το δάχτυλο τα "Νέα" που είχαν σπεύσει να αναδείξουν την υποτιθέμενη καταγγελία του τομέα γυναικών του ΠΑΣΟΚ.