“Πρωταγωνιστής” σε γαλλικό θεατρικό έργο ο Παπανδρέου

Μετά από πρωθυπουργός και καθηγητής πανεπιστημίου, ο Γιώργος Παπανδρέου βρήκε έναν ακόμα ρόλο: Αυτόν του ηθοποιού. Μπορεί βέβαια να μην είναι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός αυτός που εμφανίζεται στο γαλλικό θεατρικό έργο “Ζήτω η Κρίση” (Vive la Crise), αλλά ο Γάλλος σωσίας του παίζει με ιδιαίτερη επιτυχία το ρόλο του.

Το έργο σκηνοθετεί ένας Έλληνας, ο Αλέξανδρος Κολλάτος, που κάνει καριέρα στο Παρίσι και στο “Ζήτω η Κρίση” μπλέκει περίτεχνα την κωμωδία με την τραγωδία. Κεντρικό πρόσωπο της παράστασης είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ή μάλλον ο σωσίας του, που σύμφωνα με τον σκηνοθέτη είναι και αυτός που έφερε τον ελληνικό λαό στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα.

“Στην Ευρώπη νομίζουν ότι ο λαός έκλεψε, ενώ στην πραγματικότητα μία πολιτική τάξη έκλεψε, μαζί και κάποιες οικογένειες, με αποτέλεσμα τώρα να πουλάμε την πλούσια γη μας για ψίχουλα”, δηλώνει ο σκηνοθέτης στον Τύπο της Κυριακής.

Χαρακτηριστικά είναι κάποια αποσπάσματα της παράστασης, όπως όταν ο Γιώργος Παπανδρέου εκφωνεί έναν λόγο για τη θετική εξέλιξη της κατάστασης της χώρας, την ίδια στιγμή που δίπλα του ένας τσολιάς αυτοκτονεί, ή όταν δύο Έλληνες συζητούν για τα προβλήματα της κρίσης, και δίπλα τους ο πρώην πρωθυπουργός κάνει τζόγκινγκ φορώντας μία φόρμα.

Η παράσταση θα συνεχιστεί για τέσσερις ακόμα μήνες στο Παρίσι, ενώ κατόπιν ο Αλέξανδρος Κολλάτος σκοπεύει να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, γυρίζοντας μία ταινία, το σενάριο της οποίας “δουλεύει” εδώ και έξι χρόνια.