Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Δένδια για την κηδεία του Ντερτιλή

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προέκυψε σήμερα, μετά τα όσα συνέβησαν στη διάρκεια της κηδείας του χουντικού Νίκου Ντερτιλή.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι “η μετατροπή της κηδείας Ντερτιλή σε χουντοσύναξη, με πυροβολισμούς στον αέρα και επικήδειους μίσους κατά της δημοκρατίας, είναι πλήρως συμβατή με την Χρυσή
Αυγή και τη δράση της”.

Επιπλέον, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για “απαράδεκτη συνενοχή της Πολιτείας, με
την αστυνομία να παρακολουθεί αμέτοχη τους πυροβολισμούς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να σιωπά επιδεικτικά μπροστά σε αυτήν την προκλητική γιορτή του μίσους”.

Απαντώντας, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποκαλεί την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ “μνημείο λαϊκισμού και μικροκομματικής πονηριάς”, υπενθυμίζοντας ότι η αστυνομία προσήγαγε αμέσως άτομο που είχε στην κατοχή του 21 κάλυκες και ερευνά την εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση των πυροβολισμών.

“Επιτέλους, ας ενημερώνονται καλύτερα τα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος και ας σταματήσουν να υποκύπτουν στον πειρασμό της διαστρέβλωσης των πραγματικών γεγονότων”, σημειώνει κλείνοντας το υπουργείο.