Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ οι τριβές για τη στροφή Τσίπρα

Η εκτίμηση της πολιτικής συγκυρίας και το πρόγραμμα δράσης, καθώς και η συγκρότηση επιτροπών θέσεων και Καταστατικού, είναι επισήμως τα θέματα στην ατζέντα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όμως στην πραγματικότητα η συζήτηση αναμένεται να είναι εφ' όλης της ύλης.

Δεδομένο θεωρείται ότι θα γίνει ευρεία συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και την αποτίμηση της δράσης του ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές μέχρι σήμερα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αρκετές εσωκομματικές έριδες έχουν προκύψει από πολλά κομματικά στελέχη για τις επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα σε Γερμανία και ΗΠΑ.

Στη σύσκεψη της εννεαμελούς Γραμματείας την περασμένη Τρίτη αποφασίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εντείνει την πολιτική του δράση, ενώ εκτεταμένες αναφορές έγιναν στην εξωτερική πολιτική και τη διεθνή κατάσταση, και αυτά τα θέματα είναι πολύ πιθανό να τεθούν και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι θα πρέπει να αυξηθεί ο βαθμός ετοιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω και των πολλών κινητοποιήσεων εργαζομένων και αγροτών το επόμενο διάστημα και την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης, ενώ εκτιμούν ότι σύντομα η κυβέρνηση θα λάβει και νέα μέτρα εις βάρος των εργαζομένων. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να αυξήσει την πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση, αλλά και να επικεντρώσει την πίεση στο πρόσωπο του “απόντος πρωθυπουργού”, ώστε να εμφανιστεί στο κοινοβούλιο, όπου στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει το απόλυτο πλεονέκτημα.