Για προβοκάτσια κατηγορεί το υπουργείο Εργασίας το ΚΚΕ

“Βεντέτα” φαίνεται πως ανοίγει με την κυβέρνηση το ΚΚΕ, μετά τα σημερινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας, τα οποία καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Απαντώντας στον κ. Βρούτση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, όπου βρέθηκε για να συμπαρασταθεί στα προσαχθέντα στελέχη του ΠΑΜΕ, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τον προκάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με τις καταστροφές που υποστηρίζει ότι προκάλεσαν οι συνδικαλιστές στο υπουργείο.

“Ένα πράγμα μόνο ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας. Να φέρει το βίντεο, να το φέρει εδώ, στην πλατεία Συντάγματος, να το δώσει στα κανάλια με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, και δικαίως, για προκλητικές δηλώσεις που πραγματικά ξεσηκώνουν. Να μας δείξει το βίντεο. Ποιες είναι οι καταστροφές”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, και συνέχισε: “Πήγαν 40 άτομα, πρόσωπο με πρόσωπο, συνδικαλιστές εκπρόσωποι οργανώσεων, τι να κάνουν; Να καταστρέψουν τα γραφεία; Να καταστρέψουν τα κομπιούτερ; Να δείρουν τον υπουργό; Είναι αστεία πράγματα αυτά. Και βεβαίως, όταν ένας υπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις έχουν δικαίωμα την επόμενη μέρα, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάνε και να διαμαρτυρηθούν. Αυτό και μόνο έγινε και τίποτα άλλο. Να μας δείξει το βίντεο. Όχι να το γυρίσει τώρα το βράδυ ή αύριο το πρωί. Το βίντεο. Και δεν πιστεύω ότι δεν έχει τη δυνατότητα να δείξει το βίντεο ή δεν ξέρω, η αστυνομία, οτιδήποτε. Να δείξουν τις καταστροφές. Όπως έχουν κάνει σε άλλες περιπτώσεις”.

Ερωτηθείσα για την αντιμετώπιση των συγκεντρωμένων, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι “όταν μια κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει την παραμικρή υποχώρηση σε ένα λαό που υποφέρει, τότε δεν έχει άλλη λύση πέρα από το ξύλο”, ξεκαθαρίζοντας ότι ο λαός δεν πρέπει να φοβάται αυτές τις καταστάσεις, αλλά “τα βάσανα που έρχονται”.

“Όπως συκοφαντούν τους εργαζόμενους ότι ό,τι έχουν κατακτήσει είναι προϊόν ρουσφετολογίας, συκοφαντούν τώρα, εμφανίζοντας τους εργαζόμενους σαν καταστροφείς, ότι ξοδεύουν την αγωνιστικότητά τους να σπάνε γραφεία ή κεφάλια υπουργού. Ε, όχι. Τέτοιο ξόδεμα αγωνιστικότητας εμείς δεν το κάνουμε”, υπογράμμισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει προβοκάτσια με κατασκευασμένες φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα από τηλεοπτικό σταθμό, με πεταμένα χαρτιά και έπιπλα, “για να πείσει για το βανδαλισμό των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, που καταλήγει: ΅”Καλή η προσπάθεια και αντάξια της ιστορίας τους, αλλά τέτοιες προβοκάτσιες έχει αντιμετωπίσει και άλλες και από πιο ικανούς το ταξικό κίνημα”.